Selamlar, annem bana sormadan telefonumun bataryasını değiştirdi uzun zaman önce. Nasıl bir bataryadır bilinmez, telefoncu 3800 mAh bulup takmış
Ben de normalde OneUI 2.5 Port ROM kullanıyorum. Ancak batarya değişiminden sonra 5 saniyelik 1 FPS'e düşüyor telefon bazen. Bu yüzden LineageOS geçmek istiyorum ama LineageOS de bataryayı 3000 mAh olarak okuyor. Root atabilirim, çözümü var mıdır? @Heribert Yavuz @MasterRei @Umut Nas
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Hocam aramızda bir iletişim kopukluğu oluyor
Sorunumu şu şekilde çözdüm:
- İlk önce AccuBattery programını indirin. AccuBattery, MAh olarak algıladığı kadar batarya dolunca bildirim gönderir.
- Telefonunuzu açıkken şarj edin. %100 olunca 20-40 dakika kadar şarja takılı bekleyin.
- Sonrasında şarjınız bitene kadar telefonu kullanın. Şarjınız o kadar bitik olsun ki telefon recovery moduna bile giremesin.
- Ardından telefon kapalı haldeyken şarja takın. Ekranda %100 yazdığı anda hemen çekmeyin. Yine 20-40 dakika bekleyin.
- Telefonu açın, şarjınız %5 civarı olana kadar kullanın.
- Bu sefer test için telefon açıkken şarja takın. Telefon tam dolmadan, belirli bir seviyeden sonra AccuBattery "Telefon tam dolu" bildirimi atmaya başlayacaktır (3800 MAh için %80 seviyelerinde). Eğer şarjınız %100 değilken bildirim attıysa kalibrasyon başarılıdır.
Ben böyle çözdüm, sonucu aşağıya bıraktım.
- Makaleler
- 9
Selam, annem bana sormadan telefonumun bataryasını değiştirdi uzun zaman önce. Nasıl bir bataryadır bilinmez, telefoncu 3800 mAh bulup takmışben de normalde One UI 2.5 port ROM kullanıyorum. Ancak batarya değişiminden sonra 5 saniyelik 1 FPS'e düşüyor telefon bazen. Bu yüzden LineageOS geçmek istiyorum ama LineageOS'de bataryayı 3000 mAh olarak okuyor. Root atabilirim, çözümü var mıdır? @Heribert Yavuz @MasterRei @Umut Nas
Stock ROM'a dönüp kalibrasyon yap.
Custom ROM'lar mAh değerini düzgün ölçemez. Genelde Build edilirken giriliyor.
Hocam önerdiğiniz bir program var mı yoksa şarjı bitirip, fulleyip dosyayı mı sileyim? Bir de direkt sadece fullesem yeter mi bitirmeden?Stock ROM'a dönüp kalibrasyon yap.
Custom ROM'lar mAh değerini düzgün ölçemez. Genelde Build edilirken giriliyor.
- Makaleler
- 9
Hocam önerdiğiniz bir program var mı yoksa şarjı bitirip, fulleyip dosyayı mı sileyim? Bir de direkt sadece fullesem yeter mi bitirmeden?
Touchwiz'e dönüp. *#0228# yapmayı deneyin.
Fulleyin derim.
Touchwiz'e dönüp. *#0228# yapmayı deneyin.
Fulleyin derim.
Hocam geriye dönme kapalı olduğundan mod ROM deniyorum hemen. Sağ olun.
- Makaleler
- 9
Hocam geriye dönme kapalı olduğundan mod ROM deniyorum.
Sizin cihazınız neydi?
Modlu ROM'da olmayabilir denemekte fayda var elbette.
@Heribert Yavuz, S8 hocam. Herolte kod adıyla geçiyor.
- Makaleler
- 9
@Heribert Yavuz, S8 hocam. Herolte kod adıyla geçiyor.
Aklım bir anda S7 Edge'e gitti, One UI'da var ayrıca.
Aklım bir anda S7 Edge'e gitti, One UI'da var ayrıca.
Hocam S7 Edge gazi oldu, server diye kullanıyorum 
Hocam port ROM var şuan OneUI 2.5, direkt kullanabilirim değil mi?
- Makaleler
- 9
hocam S7 Edge gazi oldu, server diye kullanıyorum
Hocam port ROM var şu an One UI 2.5, direkt kullanabilirim değil mi?
Port ROM'lar özellik kaybına yol açıyor.
Yeni konular
-
-
HP Victus'taki SSD Casper Excalibur G770'e uyar mı?
- BirForumcuKişi
-
-
-
-
-