Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Yer
Avcılar/İstanbul
Selamlar, annem bana sormadan telefonumun bataryasını değiştirdi uzun zaman önce. Nasıl bir bataryadır bilinmez, telefoncu 3800 mAh bulup takmış :D Ben de normalde OneUI 2.5 Port ROM kullanıyorum. Ancak batarya değişiminden sonra 5 saniyelik 1 FPS'e düşüyor telefon bazen. Bu yüzden LineageOS geçmek istiyorum ama LineageOS de bataryayı 3000 mAh olarak okuyor. Root atabilirim, çözümü var mıdır? @Heribert Yavuz @MasterRei @Umut Nas

Çözüm
Bu tarz programlar yanlış gösterir.
Hocam aramızda bir iletişim kopukluğu oluyor :D Nasıl çözebilirim peki? @Heribert Yavuz @kullanıcı311

Sorunumu şu şekilde çözdüm:

• İlk önce AccuBattery programını indirin. AccuBattery, MAh olarak algıladığı kadar batarya dolunca bildirim gönderir.
  • Telefonunuzu açıkken şarj edin. %100 olunca 20-40 dakika kadar şarja takılı bekleyin.
  • Sonrasında şarjınız bitene kadar telefonu kullanın. Şarjınız o kadar bitik olsun ki telefon recovery moduna bile giremesin.
  • Ardından telefon kapalı haldeyken şarja takın. Ekranda %100 yazdığı anda hemen çekmeyin. Yine 20-40 dakika bekleyin.
  • Telefonu açın, şarjınız %5 civarı olana kadar kullanın.
  • Bu sefer test için telefon açıkken şarja takın. Telefon tam dolmadan, belirli bir seviyeden sonra AccuBattery "Telefon tam dolu" bildirimi atmaya başlayacaktır (3800 MAh için %80 seviyelerinde). Eğer şarjınız %100 değilken bildirim attıysa kalibrasyon başarılıdır.

Ben böyle çözdüm, sonucu aşağıya bıraktım.

Screenshot_20250428-190940_Brave.webp
Selam, annem bana sormadan telefonumun bataryasını değiştirdi uzun zaman önce. Nasıl bir bataryadır bilinmez, telefoncu 3800 mAh bulup takmış :D ben de normalde One UI 2.5 port ROM kullanıyorum. Ancak batarya değişiminden sonra 5 saniyelik 1 FPS'e düşüyor telefon bazen. Bu yüzden LineageOS geçmek istiyorum ama LineageOS'de bataryayı 3000 mAh olarak okuyor. Root atabilirim, çözümü var mıdır? @Heribert Yavuz @MasterRei @Umut Nas

Stock ROM'a dönüp kalibrasyon yap.
Custom ROM'lar mAh değerini düzgün ölçemez. Genelde Build edilirken giriliyor.