Selamlar, annem bana sormadan telefonumun bataryasını değiştirdi uzun zaman önce. Nasıl bir bataryadır bilinmez, telefoncu 3800 mAh bulup takmış Ben de normalde OneUI 2.5 Port ROM kullanıyorum. Ancak batarya değişiminden sonra 5 saniyelik 1 FPS'e düşüyor telefon bazen. Bu yüzden LineageOS geçmek istiyorum ama LineageOS de bataryayı 3000 mAh olarak okuyor. Root atabilirim, çözümü var mıdır? @Heribert Yavuz@MasterRei@Umut Nas
İlk önce AccuBattery programını indirin. AccuBattery, MAh olarak algıladığı kadar batarya dolunca bildirim gönderir.
Telefonunuzu açıkken şarj edin. %100 olunca 20-40 dakika kadar şarja takılı bekleyin.
Sonrasında şarjınız bitene kadar telefonu kullanın. Şarjınız o kadar bitik olsun ki telefon recovery moduna bile giremesin.
Ardından telefon kapalı haldeyken şarja takın. Ekranda %100 yazdığı anda hemen çekmeyin. Yine 20-40 dakika bekleyin.
Telefonu açın, şarjınız %5 civarı olana kadar kullanın.
Bu sefer test için telefon açıkken şarja takın. Telefon tam dolmadan, belirli bir seviyeden sonra AccuBattery "Telefon tam dolu" bildirimi atmaya başlayacaktır (3800 MAh için %80 seviyelerinde). Eğer şarjınız %100 değilken bildirim attıysa kalibrasyon başarılıdır.
Selam, annem bana sormadan telefonumun bataryasını değiştirdi uzun zaman önce. Nasıl bir bataryadır bilinmez, telefoncu 3800 mAh bulup takmış ben de normalde One UI 2.5 port ROM kullanıyorum. Ancak batarya değişiminden sonra 5 saniyelik 1 FPS'e düşüyor telefon bazen. Bu yüzden LineageOS geçmek istiyorum ama LineageOS'de bataryayı 3000 mAh olarak okuyor. Root atabilirim, çözümü var mıdır? @Heribert Yavuz@MasterRei@Umut Nas