Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
- Makaleler
- 3
Dört işlem, koordinat sistemi, fonksiyonlar, vektörler. Herhalde bunlar yeter. Vektorleri lineer cebiree dahil sayıp anlatanlar vardir.
Lineer cebir eskiden lise konusuydu fakat kaldirildi. Lise matematigini iyice kavradigini dusunuyorsan lineer cebiri anlayabiliyor olman lazim. Ayrica bence Ingilizce kitaplarla daha iyi anlamak mumkun lineer cebiri.
Su kitaplara bakabilirsin:
Su kitaplara bakabilirsin:
- Linear Algebra Done Right (Sheldon Axler),
- Elementary Linear Algebra with Applications (Kolman, Hill),
- Linear Algebra and Its Applications (Gilbert Strang)
Aslinda vektorler ve cebir 1-2 buyuk oranda yeterli. Hatta cebir 2'nin bir kismina bile cok gerek olacagini sanmiyorum. Analitik geometri ve trigonometrinin de cok faydasi olur. Analitik geometri mantigi oturtmakta bayagi faydali ve trigonometriye ise rotasyonlarda vs. donusumlere ihtiyaciniz olacak. Derinlemesine bilmenize gerek yok tabii.
barishizm
Yetkin
Ben sadece 4 işlem bilerek Lineer Cebir, İstatistik ve Lineer regresyon öğrendim. Hepsi bir nevi kurala göre işliyor.
Kuralları öğrenirsen hepsini yapabiliyorsun.
Bu Ders Boğaziçiliden özel ders YouTube kanalından 3 derste öğrenirsin. Büyülü bir kanal cidden, mühendislik okuyan her genç en az bir kez izlemiştir o videoları. (2x almayı unutma yoksa yıllar sürebilir o video.)
Kuralları öğrenirsen hepsini yapabiliyorsun.
Bu Ders Boğaziçiliden özel ders YouTube kanalından 3 derste öğrenirsin. Büyülü bir kanal cidden, mühendislik okuyan her genç en az bir kez izlemiştir o videoları. (2x almayı unutma yoksa yıllar sürebilir o video.)
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni konular
-
-
Oyunlarda high ve ultra grafik seçenekleri arasında ciddi fark var mı?
- Unlishimaide
-
-
-
-
-
-