DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Adam Tayvan'da rastgele bir teknoloji mağazasına gidip 5000 dolara PC toplamasını istiyor ve hiçbir şey bilmiyormuş gibi davranıyor, topladığı sistemi de sokakta onu tanıyan ilk takipçisine veriyor😮 adam beleşten Ryzen 9 7950X3D ve RTX 4090 sahibi oldu:D

Adamların Ryzen 9 7950X3D ve RTX 4090 koyup yanına da 16GB RAM mi takmışlar, ben mi yanlış görüyorum? İki stick mi orası, onu çözemedim.

5000 birime Flagship PC...

@DarthGorsoy kanka yanlış anlama ama mesela böyle konulara denk geldikten sonra mesela senin "TCG F-515" gibi konulara denk gelince "Başlarım bu ülkenin yapacağı işe." diyesim geliyor. Sende de öyle oluyor mu?

Son düzenleme:
5000 birime Flagship PC...

@DarthGorsoy kanka yanlış anlama ama mesela böyle konulara denk geldikten sonra mesela senin "TCG F-515" gibi konulara denk gelince "Başlarım bu ülkenin yapacağı işe." diyesim geliyor. Sende de öyle oluyor mu?
Hayır hocam, ben böyle konularda farklı düşünüyorum. F-515 başlı başına ülkemiz için çok güzel bir gelişme. Ayrıca bir ay sonra Deniz Kuvvetleri için mülakatım var :)

Ekonomik zorlukları anlıyorum ama benim bu forumda amacım insanlara yardımcı olmak (bilgim olan konularda) ve askeri teknolojiler hakkında bilgi birikimi aktarmak🙃

Hayırlı olsun kanka, senin adına çok sevindim.

Hâla senden TF-2000'i bekliyorum bu arada :). Ben Destroyer olmasını bekliyordum ama "Hava Savunma Muhribi" diye geçiyor, ikisi aynı şey mi yoksa 🙃?
Öncelikle çok teşekkür ederim.

TF-2000 ve TCG İstanbul'u yapacağım fakat öncelikle Denizcilik kategorisinin açılmasını bekliyorum 🙃 Öneriyi verdim ama ne zaman açarlar bir fikrim yok. Hava Savunma Muhribi de aslında bir muhriptir. Destroyer dediğimiz gemilerin birçok farklı amacı var ama bu HSM, İngilizce karşılığıyla DDG oluyor. Güdümlü füze muhribi diyebiliriz kısaca.

Öncelikle çok teşekkür ederim.

TF-2000 ve TCG İstanbul'u yapacağım fakat öncelikle Denizcilik kategorisinin açılmasını bekliyorum 🙃 Öneriyi verdim ama ne zaman açarlar bir fikrim yok. Hava Savunma Muhribi de aslında bir muhriptir. Destroyer dediğimiz gemilerin birçok farklı amacı var ama bu HSM, İngilizce karşılığıyla DDG oluyor. Güdümlü füze muhribi diyebiliriz kısaca.

Şimdi baktım da TF-2000, İngiliz Type 45'lerine nitelik olarak epey benziyor, teknoloji transferi olmuş olabilir mi?

Şimdi baktım da TF-2000, İngiliz Type 45'lerine nitelik olarak epey benziyor, teknoloji transferi olmuş olabilir mi?
Bu konuyu araştırmam gerek, TF-2000 hakkında daha detaylı bir bilgi toplama yapmadım. Şunu söyleyebilirim ki, daha öncesinde teknoloji transferi planlandıysa bile şu an o transfer oldukça az bir seviyededir. İstif sınıfı yerlilik açısından Ada sınıfını da geçti. Aslında yerlilik oranları yakın olacaktı ama sonrasında Aselsan muhteşem bir AESA radar geliştirerek radar bağımlılığımızı bitirdi. Bir DDG'nin kalbi olan radarın artık yerli imkanlarla üretilmesi demek de birçok şeyin hallolduğu anlamına geliyor.

Yerli lançer sistemleri, görev bilgisayarı vs. de kullanılmaya başlandığına göre sistem yüksek oranda yerli olacaktır.