Linux çoğu donanımı düzgün tanıyamadı

Ekran kartını tanıyamadı ve şarj normalden hızlı bitme sorunu yaşıyorum.
Kapat dediğimde Linux donuyor, siyah ekranda kalıyor.(kapanmıyor zorla kapatmak zorunda kalıyorum)

Ve yazıcımı tanımıyor.
Model: HP 107r sanırım.

Linux'ta LoL, Valorant, CS2 (sanırım destekliyor), Rainbow Six: Siege(Ubisoft conect) gibi oyunları oynamıyor sanırım Lutris kursam açılır mı? (anti cheat programlı oyunlar)

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum. Ekran kartı Nvidia ise driverlarını kurman lazım. HP'nin de yazıcı driverları var onları dene. Bir de LoL, Valorant, R6 oynayamasın. Ancak CS2 oynanır.

Linux Da LoL, Valorant, CS2 (sanırım destekliyor), Rainbow Six: Siege(Ubisoft conect) gibi oyunları oynamıyor sanırım Lutris kursam açılır mı? (anti cheat programlı oyunlar)
Linux platformunda LoL, Valorant ve R6'i maalesef ki oynayamazsınız, Lutris bu işe yaramıyor. CS2 içinse Lutris'e gerek yok CS2'nin native Linux desteği hali hazırda var, normal bir şekilde Steam'dan oyunu indirip oynayabilirsiniz.
Model: HP 107r sanırım.
Ubuntu kullanıyorsanız; How to install networked HP printer and scanner on Ubuntu Linux

Hocam Ubuntu'da çok yöntem denedim olmadı bunu deneyim size dönerim.

Ve son olarak diğer linux dağıtımlarında bu çözüm işe yarar mı?

Son düzenleme:
Hocam Ubuntu'da çok yöntem denedim olmadı bunu deneyim size dönerim.

Ve son olarak diğer linux dağıtımlarında bu çözüm işe yarar mı?
Dostum ben Fedora Linux'ta Canon G3410 kullanıyorum. Ve driverlarını Printer'ı tanıttıktan sonra kurdum. Ve hem tarayıcı, hem yazdırma fonksiyonlarını kullanabiliyorum. Gerekirse yazıcının sitesine bak.

Dostum ben Fedora Linux'ta Canon G3410 kullanıyorum. Ve driverlarını Printer'ı tanıttıktan sonra kurdum. Ve hem tarayıcı, hem yazdırma fonksiyonlarını kullanabiliyorum. Gerekirse yazıcının sitesine bak.
Bunlar var denerim ve son olarak ofice kurmak münkün mü?
Wine ile ya başka bi program.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-08-09 152136.webp
    31,5 KB · Görüntüleme: 82
Office'i 2010 sürümüne kadar Wine ile kurmak mümkün. Ancak yapma. Ms Office'in sitesi bile daha iyidir. Ve LibreOffice gibi alternatifleri de deneyebilirsin.

2010 sürümden sonra Wine ne gibi sorun yarıtıyor merak ettim.
Ve şarj hızlı bitiyor sorununu nasıl çözebilirim?(ekran 144Hz kapatıyorum.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…