Linux dağıtımı önerisi

Yani kısacası kurulumu basit olan ve sanal makinede deneyebileceğim dağıtım arıyorum.
Deepin ilginc bir deneyim olabilir. Ubuntu tabanli, Cin menseili ama oldukca guzel gorunen bir dagitim. Mirrorlari biraz yavasti son kullandigimda ama simdi nasildir bilmiyorum. VM'de denemek icin guzel bence.

Grub patladi diye dagitim degistiriyorsan Linux'u cok dogru kullanmiyor olabilirsin.

Vallahi hocam ben uzun zamandır kullanıyorum Arch hala da öyle bende hiç GRUB problemi olmadı ara sıra GRUB u güncelliyorum sadece.

Grub patladi diye dagitim degistiriyorsan Linux'u cok dogru kullanmiyor olabilirsin.
Yatmadan önce yay -Syu komutuyla güncellememi yaptım ve direk bilgisayarı kapatıp uyudum. Ertesi gün PC'de halletmem gereken acil bir işim çıktı ve grub güncellemeden dolayı patlayınca işimi halledemedim ve grubu düzeltmekle uğraştım. Sistemimi bir güncellemeden dolayı bozulduğunda düzeltmekten bıktım. Öğrencilik zamanlarında boş vakit çoktu bozulduğunda uğraşmak hoşuma gidiyordu, ama artık öğrenci değilim ve boş zamanım eskisi kadar yok. Bu yüzden acil bir işim ya da boş vakitlerimi PC'de geçirirken sorunla uğraşmak istemiyorum. Umarım açıklayıcı olmuşumdur, saygılarımla.

Linux'u nasıl doğru kullanıyoruz hocam, biraz anlatabilir misiniz Herkes aynı amaçla kullanmıyor ki, bu mantıkla düşünmek yanlış.
Amactan ote sorunlarla karsilastiginda format atmak yerine sorunu cozmek gerektigini ogrenmis olman gerekiyor, dedigine gore uzun suredir Linux kullaniyormussun ancak gerektigi gibi davranmiyorsun. Bootloaderi konfigure ve rejenere etmek 5 dakikalik is.

@gen2, uzun zamandır Linux kullanmak, sürekli sorun çözüp de bunlara aşina olmak demek değil. Ben de uzun zamandır Linux kullanıyorum ancak örneğin GRUB'dan Systemd-Boot'a geçerken sistem çökerse uğraşmam. Üstelik mesajı dikkatli okursanız "Önemli işlerim aksadı." kısmını görebilirsiniz, herkes sürekli troubleshooting yapmak için kullanmıyor Linux'u.

GRUB'dan Systemd-Boot'a geçerken sistem çökerse uğraşmam.
Sistem cokmesi ne demek arkadasim? Akilli adam nerde hata yaptigini bilmek ister. Eger sistem acilmiyorsa yapman gerken Linux'u yeniden kurmak hicbir zaman degildir. Hic profesyonelce ve mantikli degil, ayni sorunla yine karsilastiginda napacaksin yine mi format atacaksin? Tamir etmek yeniden isletim sistemi kurmak icin gereken surenin 5/1'i bile degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…