Linux Dağıtımı Önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1846
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 621
  • Etiketler Etiketler
    linux

1846

Becerikli
Şu an Windows 11 kullanıyorum. Güvenlik konusunda endişelerim var. Linux'un desteklemediği online oyunları oynuyorum genellikle ama sorun değil bırakabilirim.

Sistem özelliklerim:
  • RX 6600
  • R5 5500
  • 16GB RAM
ZorinOS önerilmişti olumlu yorum yapan da var iyi sisteme rağmen kasıyor diyen de var. Mint de önerilmiş fakat kötü gözüküyor diyenler var. Daha önce hiç Linux kullanmadım.

Aradığım özellikler:
  • Güvenlik
  • Oyun oynayabilmek
  • İnternette gezinti yapabilmek müzik vs. dinlemek
  • Kodlamayla bir şey geliştirmekle vs. alakam yok
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fedora Everything ile Fedora Kde Plasma kurulumu yap, ömürlük kullan.

SteamOS öneririm. Oyun konusunda da sıkıntı çıkarmaz.

Fedora'ya alışabilir miyim ilk defa Linux kullanacak birisi olarak? Ayrıca Ubuntu, Debian, Mint, Arch gibi dağıtımlar çok öneriliyor Fedora'nın özelliği nedir?

Fedora Linux. Bir de benim rehberi okuyun.
Fedora bence de yeni donanımda sorunsuz kullanım için ideal dağıtım. Ancak ben Artix'le memnunum.

Fedora'ya alışabilir miyim ilk defa Linux kullanacak birisi olarak? Ayrıca Ubuntu, Debian, Mint, Arch gibi dağıtımlar çok öneriliyor Fedora'nın özelliği nedir?
Yeniyseniz Fedora'dan şaşmayın.

Kuracağım ISO'nun linkini atar mısınız? Ayrıca kurulum için bir rehber ya da video var mı? Youtube'daki herhangi bir videoyla da kurabilir miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…