1846

Becerikli
Şu an Windows 11 kullanıyorum. Güvenlik konusunda endişelerim var. Linux'un desteklemediği online oyunları oynuyorum genellikle ama sorun değil bırakabilirim.

Sistem özelliklerim:
  • RX 6600
  • R5 5500
  • 16GB RAM
ZorinOS önerilmişti olumlu yorum yapan da var iyi sisteme rağmen kasıyor diyen de var. Mint de önerilmiş fakat kötü gözüküyor diyenler var. Daha önce hiç Linux kullanmadım.

Aradığım özellikler:
  • Güvenlik
  • Oyun oynayabilmek
  • İnternette gezinti yapabilmek müzik vs. dinlemek
  • Kodlamayla bir şey geliştirmekle vs. alakam yok
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an Windows 11 kullanıyorum. Güvenlik konusunda endişelerim var. Linux'un desteklemediği online oyunları oynuyorum genellikle ama sorun değil bırakabilirim.

Sistem özelliklerim:
  • RX 6600
  • R5 5500
  • 16GB RAM
ZorinOS önerilmişti olumlu yorum yapan da var iyi sisteme rağmen kasıyor diyen de var. Mint de önerilmiş fakat kötü gözüküyor diyenler var. Daha önce hiç Linux kullanmadım.

Aradığım özellikler:
  • Güvenlik
  • Oyun oynayabilmek
  • İnternette gezinti yapabilmek müzik vs. dinlemek
  • Kodlamayla bir şey geliştirmekle vs. alakam yok
Teşekkürler.
Fedora Everything ile Fedora Kde Plasma kurulumu yap, ömürlük kullan.

Tamamdır o zaman rehberinizi okuyup yarın kurulumu yaparım.
Tavsiyem oyun yazılımları için flatpak kullanın. Ayrıca korsan kullanacaksanız Lutris'i flatpak üzerinden kurup flatseal ile dosyalara erişimi kısıtlarsınız. Güvenlik probleminiz kalmaz korsan oyun konusunda.

Kuracağım ISO'nun linkini atar mısınız? Ayrıca kurulum için bir rehber ya da video var mı? Youtube'daki herhangi bir videoyla da kurabilir miyim?