Linux Dağıtımı Önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1846
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 621
  • Etiketler Etiketler
    linux
Kuracağım ISO'nun linkini atar mısınız? Ayrıca kurulum için bir rehber ya da video var mı? Youtube'daki herhangi bir videoyla da kurabilir miyim?
Fedora Linux'un sitesinden Spins kısmına gir, oradan KDE Plasma olana bas, sonra ISO'yu indir, BalenaEtcher indir, BalenaEtcher ile ISO'yu yazdır.

Mint de önerilmiş fakat kötü gözüküyor diyenler var.
Stok hali bana gore oldukca sade ve guzel gozukuyor ama oznel bir sey oldugundan bir sey diyemiyorum. Eger gorunusunu begenmezseniz kendinize gore ozellestirebilirsiniz.

Daha önce hiç Linux kullanmadım.
Dual Boot yapmaniz iyi olur.

• Güvenlik
  • Oyun oynayabilmek
  • İnternette gezinti yapabilmek müzik vs. dinlemek
  • Kodlamayla bir şey geliştirmekle vs. alakam yok
Neerdeyse her Linux dagitiminda bunlari yapabilirsiniz. Oyun icin direkt olarak desteklenen ve oynamak icin sizin biraz ugrasmaniz gereken oyunlar olacak fakat ugrastirici seyler degil.

AMD bir sistem kullandiginizdan dolayi driver konusunda da sikinti yasamazsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ubuntu tabanlı dağıtımların mesa paketleri güncel olmuyor. O yüzden Debian, Ubuntu tabanlı dağıtımları kullanırken, Steam ve Lutris'i Flatpak kullanmanızı tavsiye ederim çünkü güncel mesa paketleriyle geliyor.

Ne oldu şimdi? Geçtiniz mi? Bizi etiketlemediniz veya konu açmamışsınız.
Kurulumu bugün yaptım sıkıntı olmadı fakat bilgisayar Wi-Fi'ı görmüyor. Algılaması için sanırsam internete bağlanıp driverleri yüklemem gerek. Windows'u büyük ihtimal kurarken tamamen sildim, bilgisayara ethernet bağlama şansım yok, yapabilirsem telefondan bir şeyler yapabilirim.

Wi-Fi cihazım TPLink T2U Plus.

@1846
USB Tethering ile ag paylasimi yapin USB kablosuyla.
Daha sonra asagidaki komutlari girin:
Bash:
sudo dnf install dkms
git clone -b v5.6.4.2 https://github.com/aircrack-ng/rtl8812au.git
cd rtl*
sudo make dkms_install

Daha önce Linux kullanmamış birisine Fedora önermek ne kadar mantıklı sizce? Mint kullan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…