Kuracağım ISO'nun linkini atar mısınız? Ayrıca kurulum için bir rehber ya da video var mı? Youtube'daki herhangi bir videoyla da kurabilir miyim?
Fedora Linux'un sitesinden Spins kısmına gir, oradan KDE Plasma olana bas, sonra ISO'yu indir, BalenaEtcher indir, BalenaEtcher ile ISO'yu yazdır.

Mint de önerilmiş fakat kötü gözüküyor diyenler var.
Stok hali bana gore oldukca sade ve guzel gozukuyor ama oznel bir sey oldugundan bir sey diyemiyorum. Eger gorunusunu begenmezseniz kendinize gore ozellestirebilirsiniz.

Daha önce hiç Linux kullanmadım.
Dual Boot yapmaniz iyi olur.

• Güvenlik
  • Oyun oynayabilmek
  • İnternette gezinti yapabilmek müzik vs. dinlemek
  • Kodlamayla bir şey geliştirmekle vs. alakam yok
Neerdeyse her Linux dagitiminda bunlari yapabilirsiniz. Oyun icin direkt olarak desteklenen ve oynamak icin sizin biraz ugrasmaniz gereken oyunlar olacak fakat ugrastirici seyler degil.

AMD bir sistem kullandiginizdan dolayi driver konusunda da sikinti yasamazsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne oldu şimdi? Geçtiniz mi? Bizi etiketlemediniz veya konu açmamışsınız.
Kurulumu bugün yaptım sıkıntı olmadı fakat bilgisayar Wi-Fi'ı görmüyor. Algılaması için sanırsam internete bağlanıp driverleri yüklemem gerek. Windows'u büyük ihtimal kurarken tamamen sildim, bilgisayara ethernet bağlama şansım yok, yapabilirsem telefondan bir şeyler yapabilirim.

Wi-Fi cihazım TPLink T2U Plus.

Şu an Windows 11 kullanıyorum. Güvenlik konusunda endişelerim var. Linux'un desteklemediği online oyunları oynuyorum genellikle ama sorun değil bırakabilirim.

Sistem özelliklerim:
  • RX 6600.
  • R5 5500.
  • 16 GB RAM.
Zorin OS önerilmişti olumlu yorum yapan da var iyi sisteme rağmen kasıyor diyen de var. Mint de önerilmiş fakat kötü gözüküyor diyenler var. Daha önce hiç Linux kullanmadım.

Aradığım özellikler:
  • Güvenlik
  • Oyun oynayabilmek.
  • İnternette gezinti yapabilmek müzik vs. dinlemek.
  • Kodlamayla bir şey geliştirmekle vs. alakam yok.
Teşekkürler.

Daha önce Linux kullanmamış birisine Fedora önermek ne kadar mantıklı sizce? Mint kullan.