Detaylar
Kim cevapladı?yusufklncc
Üstün
- Makaleler
- 9
Linux dağıtımlarının Live versiyonu zaten RAM üzerinde çalışıyor. Ancak kafanızda RAM'e kurmak gibi uçuk bir fikir varsa böyle bir şey RAM yapısı gereği mümkün değil.
Darth AMD
Başarılı
Hocam mümkünse 32GB RAM'e sistem + driverlar + Minecraft Java Edition sığsın. Kapatırken depolamaya yazacak şekilde olursa mükemmel olur.Linux dağıtımlarının Live versiyonu zaten RAM üzerinde çalışıyor. Ancak kafanızda RAM'e kurmak gibi uçuk bir fikir varsa böyle bir şey RAM yapısı gereği mümkün değil.
yusufklncc
Üstün
- Makaleler
- 9
Neden böyle bir şey istiyorsunuz? Çünkü tamamen RAM gibi değerli bir kaynağın işletim sisteminin boyutundan ötürü israf olmasından başka bir işe yaramıyor. Ayrıca öyle bir şey mümkün değil. RAM'e hiçbir şekilde kalıcı veri yazılamaz. Şunu yapabilirsiniz en fazla. İmajı modifiye edip Live çalıştırdığınızda açılacak işletim sisteminin cihazınıza ait sürücüleri, programları vs. barındırmasını sağlarsınız. Ancak hiçbir veriniz kaydedilmez böyle olunca. Amacınız sadece Minecraft verileri ise Minecraft oyununu harici diskte tutarsınız. Sistem açılınca da oyunu oradan başlatırsınız ve verileriniz de oraya kaydolur. Ancak bu dediğim gibi tamamen sistem kaynağı israfından başka bir şey değil. Niye böyle bir şeye ihtiyaç duyduğunuzu anlamıyorum.
Darth AMD
Başarılı
Günlük hayatta yarısı bile kullanılmayan bir birimin tamamını test etmiş olucam. Ama maksat zaten hepsini birden RAMde tutup RAMin hızından faydalanmak.Neden böyle bir şey istiyorsunuz? Çünkü tamamen RAM gibi değerli bir kaynağın işletim sisteminin boyutundan ötürü israf olmasından başka bir işe yaramıyor. Ayrıca öyle bir şey mümkün değil. RAM'e hiçbir şekilde kalıcı veri yazılamaz. Şunu yapabilirsiniz en fazla. İmajı modifiye edip Live çalıştırdığınızda açılacak işletim sisteminin cihazınıza ait sürücüleri, programları vs. barındırmasını sağlarsınız. Ancak hiçbir veriniz kaydedilmez böyle olunca. Amacınız sadece Minecraft verileri ise Minecraft oyununu harici diskte tutarsınız. Sistem açılınca da oyunu oradan başlatırsınız ve verileriniz de oraya kaydolur. Ancak bu dediğim gibi tamamen sistem kaynağı israfından başka bir şey değil. Niye böyle bir şeye ihtiyaç duyduğunuzu anlamıyorum.
The Shorekeeper
Üstün
İşletim sistemi başlangıcında çekirdek parametresi olarak
toram seçeneğini girmeniz gerekiyor. Ama bu sistemin başlaması için yine bir depolamaya ihtiyacınız var. Sistem başladıktan sonra depolama çıkarılabilir.Darth AMD
Başarılı
Yükleme işlemleri nasıl olur?İşletim sistemi başlangıcında çekirdek parametresi olaraktoramseçeneğini girmeniz gerekiyor. Ama bu sistemin başlaması için yine bir depolamaya ihtiyacınız var. Sistem başladıktan sonra depolama çıkarılabilir.
The Shorekeeper
Üstün
Doğrudan RAM'e yükleme yapamazsınız. Depolamada yüklü olan işletim sistemini RAM'e taşımayı işletim sistemi çekirdeğine söyleyebilirsiniz.
Darth AMD
Başarılı
Öyleyse bu iş tamamen yaş. Sanal makine üzerinden yapacağız.Doğrudan RAM'e yükleme yapamazsınız. Depolamada yüklü olan işletim sistemini RAM'e taşımayı işletim sistemi çekirdeğine söyleyebilirsiniz.