Darth AMD

Başarılı
Makaleler
2
Yer
Burdur
Depolama biriminden sadece başlangıçtan veri alacak şekilde ayarlanabilen ve tamamen RAM üzerinden çalışabilen bir Linux dağıtımı var mı?

Linux dağıtımlarının Live versiyonu zaten RAM üzerinde çalışıyor. Ancak kafanızda RAM'e kurmak gibi uçuk bir fikir varsa böyle bir şey RAM yapısı gereği mümkün değil.
Hocam mümkünse 32GB RAM'e sistem + driverlar + Minecraft Java Edition sığsın. Kapatırken depolamaya yazacak şekilde olursa mükemmel olur.

Neden böyle bir şey istiyorsunuz? Çünkü tamamen RAM gibi değerli bir kaynağın işletim sisteminin boyutundan ötürü israf olmasından başka bir işe yaramıyor. Ayrıca öyle bir şey mümkün değil. RAM'e hiçbir şekilde kalıcı veri yazılamaz. Şunu yapabilirsiniz en fazla. İmajı modifiye edip Live çalıştırdığınızda açılacak işletim sisteminin cihazınıza ait sürücüleri, programları vs. barındırmasını sağlarsınız. Ancak hiçbir veriniz kaydedilmez böyle olunca. Amacınız sadece Minecraft verileri ise Minecraft oyununu harici diskte tutarsınız. Sistem açılınca da oyunu oradan başlatırsınız ve verileriniz de oraya kaydolur. Ancak bu dediğim gibi tamamen sistem kaynağı israfından başka bir şey değil. Niye böyle bir şeye ihtiyaç duyduğunuzu anlamıyorum.

Neden böyle bir şey istiyorsunuz? Çünkü tamamen RAM gibi değerli bir kaynağın işletim sisteminin boyutundan ötürü israf olmasından başka bir işe yaramıyor. Ayrıca öyle bir şey mümkün değil. RAM'e hiçbir şekilde kalıcı veri yazılamaz. Şunu yapabilirsiniz en fazla. İmajı modifiye edip Live çalıştırdığınızda açılacak işletim sisteminin cihazınıza ait sürücüleri, programları vs. barındırmasını sağlarsınız. Ancak hiçbir veriniz kaydedilmez böyle olunca. Amacınız sadece Minecraft verileri ise Minecraft oyununu harici diskte tutarsınız. Sistem açılınca da oyunu oradan başlatırsınız ve verileriniz de oraya kaydolur. Ancak bu dediğim gibi tamamen sistem kaynağı israfından başka bir şey değil. Niye böyle bir şeye ihtiyaç duyduğunuzu anlamıyorum.
Günlük hayatta yarısı bile kullanılmayan bir birimin tamamını test etmiş olucam. Ama maksat zaten hepsini birden RAMde tutup RAMin hızından faydalanmak.

İşletim sistemi başlangıcında çekirdek parametresi olarak toram seçeneğini girmeniz gerekiyor. Ama bu sistemin başlaması için yine bir depolamaya ihtiyacınız var. Sistem başladıktan sonra depolama çıkarılabilir.