Hikaye uzun da kısa olarak söyliyim. En son Windows'ta yapayzeka recall muhabbetlerinden sonra artık zamanı geldiğine karar verdim. Neredeyse 1 yıl olacak Zorin OS kullanıyorum ve sıfır sıkıntı.

Native olarak 2 oyunumun Linux desteği var fazlasına gerek yok. RimWorld ve Factorio.

internette gezerim çoğu zaman. Windows'a ihtiyaç duymuyorum artık :)

2023 gibi Linux Mint ile camianın içinde girdim daha sonra 3-4 ay kullandım kendilerini. Sonrasında yolları ayırıp Fedora kullandım aynı şekilde 3-4 ay boyunca dnf4 geçişine denk geldiğimden mi yoksa başka sebepten mi bilmediğim bir sebepten sistem yavaşlayınca bende rotayı Endevouros'e kırdım onda da 2-3 ay kalabildim. NVIDIA'nın yayınladığı bir güncelleme ile AMD kullanmama rağmen grubım bozulmuştu rotayı bu sefer de Debian'a kırdım böylece. Debian'da işler yolunda gitmedi 3-4 ay güzel kullandıktan sonra 6.00 kernel serileri gelince benim emektar X555bp bazı kernellerde meşhur Realtek Wi-Fi kart hatası alınca bu sefer de openSUSE tarafına kaydım gündelik ve ders odaklı bir yaşantı ile güzel bir distrodu benim için ama onda da Xfce son sürüme güncelleyince takılmalar başladı RAM sızıntısı kaynaklı. En sonunda rotayı Void Linux'a kırdım en uzun kullandığım dağıtım kendisi oldu sıfırdan olmasa da installer üzerinden servisler dahil her şeyi kendim kurmuştum güzel dağıtımdı. Uzun maceram sonrası gene Debian'a döndüm bu sefer işler yolunda da giderken endüstri mühendisliği kazanınca el mecbur yeni laptop alıp Windows 11'e geçtik Linux gibi sadeleştirmeye çalışıyorum hala. İmkan bulunca bu sefer Arch tabanına tamamen girmeyi planlıyorum Dual boot ile.