Çözüldü Linux GRUB attempt to read or write outside of disk hatası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 3787
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 457
  • Etiketler Etiketler
    disk linux
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

3787

Yetkin
Makaleler
5
Yeni aldığım SanDisk 32 GB diskte yazdırdığım Windows 10 ISO'yu boot ettikten sonra attempt to read or write outside of disk from 'hd0' bu hatayı alıyorum ne yapabilirim?

Çözüm
Sorun çözüldü: Farklı bir bilgisayardan Rufus ile Windows 10 ISO'su yazdım.
Windows içine kurulduğu EFI dizinini bozma eğiliminde. Dışarıdan bir Linux dağıtımıyla GRUB'u yeniden yapılandırmak çözebilir sorunu.

Windows içine kurulduğu EFI dizinini bozma eğiliminde. Dışarıdan bir Linux dağıtımıyla GRUB'u yeniden yapılandırmak çözebilir sorunu.

Sıfırdan Linux kurdum dualboot yok ama GRUB kısmında Windows 10 recovery diye bir seçenek var.

@Cruslan

Sda2'yi kaldırırsam boot edebilir miyim?

Basitçe /boot/efi dizinine gidip Windows'un dosyalarını silin. Root hakları gerekir. Windows'u sonradan kurarsanız kendisi ekler ama GRUB'u bozarsa tekrar GRUB yüklemeniz gerekir.

Basitçe /boot/efi dizinine gidip Windows'un dosyalarını silin. Root hakları gerekir. Windows'u sonradan kurarsanız kendisi ekler ama GRUB'u bozarsa tekrar GRUB yüklemeniz gerekir.

Hocam bunu nasıl yapabilirim?

Sorun çözüldü: Farklı bir bilgisayardan Rufus ile Windows 10 ISO'su yazdım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…