metinyaldiz
Gelişen
Arkadaşlar, kullandığım distro read-only olduğu için doğru düzgün bir şey kurmayı beceremedim. Yardımcı olur musunuz?
bizzare os dpi kurmaya calisiyorum ama olmuyor ne yaparsam yapayim.Hangi dağıtımı kullanıyorsun?
Hata mesajı ya da kodu var mı?
Pek önemli değil ama bilmekte fayda var sistemi nasıl boot ediyorsunuz yani çalıştırıyorsunuz?
Immutable linux dağıtımları; son kullanıcılar tarafından kolay kolay değiştirilebileceğini düşünmediğim, "read-only" dosya sistemlerine sahiptirler. Bazzite için de semi-immutable bir sistem diyebiliriz.Immutable dağıtımlar, genellikle A/B partition şemasına sahiptirler. Bunun anlamı, işletim sisteminizi kurduğunuz cihazınızda, kullandığınız işletim sisteminin yanında, bir de bu sistemin 1 veya 1'den fazla kopyasının bulunmasıdır. Bunlardan bir tanesi birincil olan aktif işletim sisteminiz, diğer(ler)i ise yedek işletim sisteminizdir.flatpak veya distrobox gibi araçların yanında; aradığınızı kolay kolay bulamazsınız, son çare olarak rpm-ostree install komutu ile .rpm uzantılı paketleri kurabilirsiniz.rpm-ostree aracı, kullandığınız "read-only" ve immutable olan sisteminizin üzerine "geleneksel" yazılımları "katmanlamanıza" olanak tanır.distrobox kullanarak kurabileceğinizi düşünüyorum istediğiniz aracı.debbaz isimli bir Debian Container'ı oluşturmak için, öncelikle aşağıdaki komutu girin:distrobox create --name debbaz --image debian:latest
distrobox enter -n debbaz komutu ile, debbaz adlı Container'a erişin. Artık bu Container'a bağlı bir shell'e sahipsiniz.distrobox-export aracını kullanabilirsiniz: