Linux günlük kullanımda Windows'u aratır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan elrexy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 693
  • Etiketler Etiketler
    android linux
Linux for ROG Notebooks bu sitedeki g helper veya Armoury Crate ile aynı işi görür mü? Cihazımda uyumlu olur mu acaba?

MS-Hybrid ya da sadece Optimus olan bir ayar varsa kullanılması faydalı olur. Birkaç ayar ile NVIDIA kullanılmadığı zaman watt tüketimini tamamen durdurabilmek mümkün.

Biraz daha açabilir misiniz?

Biraz daha açabilir misiniz?
Genelde üst seviye laptoplarda iGPU only, Optimus, Advanced Optimus ve MUX ayarı oluyor. Optimus bunların arasında en ideal olanı güç için. Çünkü siz NVIDIA'yı kullanmadığınız sürece güç tüketmiyor.

Evet bu özellik bende de var. Yani bunu Optimus olarak kullanabilecek miyim Fedora'da?

Evet bu özellik bende de var. Yani bunu Optimus olarak kullanabilecek miyim Fedora'da?
Evet NVIDIA yıllardır Optimus teknolojisini Linux için destekliyor. Yeni nesil notebooklarda ise güç yönetimi desteğiyle beraber çok daha iyi bir hal aldı.

Şu lanet android romuna ayar çekebilirsem bilgisayarıma dönüş yapacağım. Teşekkür ediyorum.

Uğraşmayı seviyorsanız, sanallaştırma(QEMU) kullanarak sanal Windows'ta ofis programlarını çalıştırabilirsiniz. CS2'de hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Farklı oyunları ProtonDB üzerinden kontrol edip öğrenebilirsiniz. MUX Switch konusunda bir fikrim yok, ben sabit NVIDIA kullanıyordum. -şarja takılı kullandığımdan pil ömrü açısından problem yaratmıyordu bana- Ama dediğim gibi, Linux'taki LibreOffice gibi ofis yazılımları işinizi görmeyecektir. Gerek Microsoft Office'le uyumsuzluğuyla, gerek diğer eksikleriyle. Linux dağıtımı olarak da Fedora şahsen benim önerim değil. Yeni başlayanlar için Debian tabanlı dağıtımlar öneriyoruz genelde. Öğrenimi daha kolay ve stabil olduğu için. Linux Mint Cinnamon veya Ubuntu tercih edebilirsin. Benim önerim Linux Mint'ten yana.

Sorum şu: Linux ile Android cihazıma root/rom vesaire onun gibi işleri yapabilir miyim?
Heimdall ile recovery flashlayabilirsin sorun olmaz, twrp vs kullanıyorsan normal şekilde romu flashlarsın. Adb arada çalışı arada çalışmayabiliyor ama bende çok nadir çalışmamazlık yapıyordu. Fastbootd ile sorun yaşamadım. LineageOS recoveryde de bir sorun olmadı. Hatta windowstan daha hızlı ve sorunsuz flashladım.

Ve de günlük kullanımda Windows'tan beni noksan bırakacak ne olabilir?
Photoshop, office vs kullanıyorsanız sorun olabilir.
Windows'un içindeki zartzurt uygulamalarından bıktım, arayüz ve stabilite konusunda iyi bir dağıtım olsun diyerek Fedora önerildi. Sizce doğru bir karar mı?
Fedora iyidir. Beğenmezsen opensuse tercih edebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…