Kriyus

Yetkin
Makaleler
1
Bilgisayarı oyun için kullanıyorum. Birkaç videoda CachyOS'ta daha fazla performans alındığına dair şeyler gördüm. Linux hakkında sıfır bilgim var daha önce hiç kullanmadığım için çekingen davranıyorum. Çok sorunla karşılaşır mıyım? Dual boot olarak kullanmayı düşünüyorum.
  • R5 5600
  • RTX 4060

Bilgisayarı oyun için kullanıyorum. Birkaç videoda CachyOS'ta daha fazla performans alındığına dair şeyler gördüm. Linux hakkında sıfır bilgim var daha önce hiç kullanmadığım için çekingen davranıyorum. Çok sorunla karşılaşır mıyım? Dual boot olarak kullanmayı düşünüyorum.
  • R5 5600
  • RTX 4060
Bir çok kısıtlama var, Steam çalışıyor diye biliyorum. Valorant kabul etmiyor. Ben kullanmayı düşünmüştüm, driver sorunları vs. Sorunlar olduğunu okudum vazgeçtim. Eğer deneyimler isen görüşlerini bildirir misin?

Çoğu oyunda aynı, bazı oyunlarda Windows, bazı oyunlarda Linux önde ama aradaki fark işletim sistemi değiştirmeye değmez.

CachyOS çok güzel bir dağıtım, geçmenizi öneririm.

Düzenleme:
Ryzen 5 5600X ve RTX 4060 ile birlikte birkaç ay kullandım. Performans sorunu yaşamadım. Yalnızca NVIDIA Denetim masası üzerinden yaptığım Digital Vibrance ayarını yapamamıştım. Harici bir sorun olmadı.

Değecek bir fark olduğunu düşünmüyorum. Eskiye nazaran çoğu oyun oynanabilse de hala tüm oyunlar oynanamıyor tabii ki. Alanınız da varsa Dual boot olarak denenebilir.

Bildiğim kadarıyla Vanguard ve Easy Anti-Cheat çalışmıyormuş, doğru mu?
Vanguard çalışmıyor. EAC geliştiricinin vicdanına kalmış. 4060 için daha fazla performans alamazsın, en azından şimdilik. Eğer Windows'dan tiksinmeye başladıysan Linux tatmin eder. Single Player oyunlar için uyumluluk kontrol etmiyorum artık.

Ayrıca RDNA2 öncesi AMD kart varsa Windows'da kalmak hata. Hatta RDNA2 kartları da ekleyebiliriz listeye.

Ryzen 5 5600X ve RTX 4060 ile birlikte birkaç ay kullandım. Performans sorunu yaşamadım. Yalnızca NVIDIA Denetim masası üzerinden yaptığım Digital Vibrance ayarını yapamamıştım. Harici bir sorun olmadı.
X11 kullanırsan veya terminalden halledebilirsiniz.

• R5 5600
  • RTX 4060
Linux'taki NVIDIA sorunları çözüldü gibi bişi. Bende normalde CachyOS kullanıyorum. NVIDIA'nın tek sorunu DLSS FG kısmı bazı oyunlarda Steam'de oluyor sadece bozulma yaratıyor. Tek karşılaştığım oyun Witcher 3'tü bu konuda.

X11 kullanırsan veya terminalden halledebilirsiniz.

Linux'taki NVIDIA sorunları çözüldü gibi bişi. Bende normalde CachyOS kullanıyorum. NVIDIA'nın tek sorunu DLSS FG kısmı bazı oyunlarda Steam'de oluyor sadece bozulma yaratıyor. Tek karşılaştığım oyun Witcher 3'tü bu konuda.
Bu yıl umarım tamamen çözülür, performans kaybı sıfırlanmak üzere.
1779661107373.webp