Linux için masaüstü ortamı önerisi

yilmazturk

Başarılı
Linux'a daha geçmedim ama yakında geçmeyi planlıyorum. Sizce hangi masaüstü ortamını kullanmalıyım? GNOME iyi midir?

Linux'a daha geçmedim ama yakında geçmeyi planlıyorum. Sizce hangi masaüstü ortamını kullanmalıyım? GNOME iyi midir?

Fena olmayan bir bilgisayarınız varsa bence KDE seçin. Bayağı fazla güzel özelliği var, sırf HDD'de biraz yavaş kalıyor diye kullanmıyorum.

Eğer Linux Mint kullanacaksanız Cinnamon bayağı güzeldir. Düşük bir sistemdeyseniz Xfce güzeldir.

Son düzenleme:
Masaüstü ortamı olarak KDE ve GNOME öneririm.

Pencere yöneticisi de tercih ederim. En çok kullanılan pencere yöneticileri i3wm falan.

Kişiselleştireceğim dersen KDE.
Kişiselleştirme ile uğraşamam ama Windows'tan farklı bir şey olsun diyorsan GNOME.
Windows benzeri olsun dersen XFCE ortamlarını öneririm ya da Mint Cinnamon öneririm. Zorin'de Gnome olmasına rağmen Windows benzeridir.

Laptop ise opsiyonel olarak GNOME, gelistiricilerin her guncellemede bir seyleri bozmasini istemiyorum diyorsan KDE, 4 2 arasi ramim var ve islemcim pentium 4lelre yarisiyor diyorsan XFCE, retro arayuzleri seviyorum ya da modifiye sahine cevirecegim diyorsan yine XFCE

GNOME kullandığım genel sistemlerde sorunlu çalıştı, KDE birkaç arkadaşımda görmüştüm, çok hoş ve sorunsuzdu galiba. Önerebilirim KDE. KDE OpenSUSE de iyidir.

GNOME kullanacaksanız stable Debian kullanmalısınız. Ondan daha yeni her GNOME çökme tehlikesi yaratır.
Görünüş önemli değilse Cinnamon. Önemliyse KDE.

KDE Plasma. Windows'tan gelen birisi icin GNOME biraz kullanisi garip durabilir.
macOS'ta kullandım. Dock olması eğer sorunsa seviyorum docku ve alışkınım.

GNOME kullanacaksanız stable Debian kullanmalısınız. Ondan daha yeni her GNOME çökme tehlikesi yaratır.
Görünüş önemli değilse Cinnamon. Önemliyse KDE.
KDE'de Gnome'daki docka benzer şey yapılıyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…