Masaüstü bilgisayarımda yalnızca sanal makine ile Kali Linux ve REMnux kullanıyorum. Yani Windows var ve masaüstümü genelde oyun oynamak için kullanıyorum.
Dizüstü bilgisayarımın pili Windows'tayken 6 saate yakın dayanırken kurmuş olduğum Fedora'da yaklaşık 10 saat kadar dayanıyor. Ayrıca sanal makinelerimi de QEMU/KVM ile Fedora üzerinden açıyorum. Wi-Fi listening vs. yapacağım zaman çok rahatlıkla işimi görüyorum. Hem ayrıca gereksiz telemetriler ve işlemler olmamasından ötürü her şey daha stabil ve hızlı çalışıyor. Ben Linux'u hem günlük hayatımda hem de iş hayatında sıklıkla kullanıyorum diyebilirim.
Sırf özgürlüğü ve sağladığı verimlilik bile kullanmaya değer.
O zaman anladığım üzere oyun için Windows, bazı işleriniz ve düşük sistem gereksinimi gerektiren bazı durumlarda kullanıyorsunuz siz.
Bende Linux Mint yüklü, düz bir şekilde bilgisayarı kullanmak için kullanıyorum. Windows'ta ne yapıyorsam Linux'da aynı şeyi yapıyorum.
Ama geçme nedenim Windows 10'un düzgün çalışmaması ve Windows 8.1'in desteğinin uçması. Peki Windows 10 düzgün çalışsaydı geçer miydim? O konu tartışılır, çünkü yeni Windows sürümlerini pek sevmiyorum.
Bu saatten sonra zorunda olmadıkça Windows kullanacağımı pek zannetmiyorum.
Siz de düşük sistem gereksinimi için kullanıyorsunuz yani, onun harici günlük işler.
Kullanmamin sebebi UNIX sistemleri sevmem tamamen, acik kaynak ve yazilim umrumda degil. Bir kez Linux'un kullanim kolayligina alistiginizda Windows'a geri donmeniz cok zorlasiyor cunku bu kadar customize edilebilir bir sistem degil.
Bu sebebi biraz ilginç buldum UNIX sanırım Linux'un yapısının en iç çekirdeği gibi bir şey Windows'ta bu MS-DOS idi galiba. Kullanım kolaylığı açısından hiç bir şey bilmiyorum...
Dediğin gibi yazılım açık kaynak veya Windows'tan bıkan insanlar kullanıyor fanboyuda fazla.
Sanırım daha verimli bu konularda.
Her şeyi kişiselleştirebiliyorsun, açık kaynak, verimli çalışıyor, her sisteme rahatça uygun, oyun oynamak istersen vs. yine alternatif çözüm yolları var, uğraş işi eğlenceli.
Kişiselleştirme konusunda gerçekten ileride gibi Linux. MacOS gibi yapan var, sade sistemi çok farklı yerlere çeken var, cidden aşırı özgür, Windows'ta da Wallpaper değiştirmek için lisans istiyor.
Ben şahsen şu anda çalıştığım projeler gereği kullandığım programlar Linux’da çok daha iyi çalıştığı için kullanıyorum.
Bazıları Microsoft’un giydiğin donun markasına kadar bilgi toplamasından rahatsız olduğu için kullanıyor. Bazıları bol kişiselleştirme ve bunun sayesinde estetik kullanım için tercih ediyor. Bazıları düşük kaynak tüketimi için tercih ediyor. Çoğu kişiyse hepsi için tercih ediyor.
Linux güzel sistemdir, uğraşmayı sevene ben tavsiye ederim ama sıradan kullanıcıysan, işten gelip 2 el oyun atayım ya da 2 saat film açayım kafasındaysan Windows’tan devam etmek en iyisi olur.
Cidden mühendislik ve yazılım gibi alanlarda daha fazla verim veriyor mu? Büyük bir fark olarak bu var o zaman. Linux mahremiyete gerçekten önem veren bir sistem ise de ne güzel.
Özgür Yazılım olduğundan muhtemelen. Güvenlik konusunda da daha üstün. Ama ben kendi bakış açımdan geçmek için bir sebep göremiyorum.
Ben kendimde de göremiyorum ama Windows'un görünümünden daha güzel görünüyor bence
. Hiç kullanmadım ve büyük ihtimalle kurarken bile cebelleşirim ama.
O da bir neden, göze hitap ediyor cidden.
Gerçekten yazılım gibi konularda daha mı ileride denilen kadar var mı o verimlilik?
Pardus kullanıp Türkün gücünü gösteriyorum.
Okul tahtalarımızda var, pek de güçlü göremedim ama gene o kadar da kötü bir sisteme benzemiyor.
Açık kaynak kullandığı için özgür değil mi?
Linux kullanıcıları Chrome açmaya çalışıyor.
Eki Görüntüle 15183
Ne zaman Linux denilse aklıma bu geliyor. Hatta bir tane adam vardı elinde oyuncak laptop falan tutuyordu da o resmi bulamadım.
Biraz öyle sanırım, kod kullanımının Windows'a göre daha fazla olduğu bir sistem.
Cevap veren ve verecek herkese teşekkür ederim. Son zamanlarda konularda herkes birbirine öneriyor, insanlar kuruyor ve memnun kalıyor, ondan dolayı merak ettim, öneren insanlar nasıl önerebilecek şekilde kullandılar Linux'u diye.