Linux kullanımı dünyada %90 olur mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkes internete rahat erişim istiyor, tek tıkla işini bitirmek istiyor. İnsanoğlu biraz üşengeçtir.
Rahat biraz göreceli bir kavram hocam. Linux'taki paket yöneticilerine alıştığın zaman bazen sana rahat gelebilir, bazen gelmeyebilir. Kişiden kişiye değişen bir durum. Mesela ben scoop kullanıyorum Windows'ta.

Windows'tan daha iyi ve hafif. Ve bedava.
Daha iyi de göreceli kavram. Linux daha pratik gelir, Başka birine windows daha rahat gelir. İsteyen tek bir tanesini kullanır, dual boot da yapmaz. Kişiden kişiye değişen bir durumu tartışmanın mantıklı olmadığını düşünüyorum.

Hocam genelde sürücü kurulumuna ihtiyaç duyulmuyor. Sadece belki ekran kartı o da nvidia kuracaksan. Ve aslında zor bir şey değil hatta "bana" Windows'tan daha kolay geliyor diyebilirim.

Forumda harbiden Linux ilginç bir şekilde popüler. Bence açık ile kapalı kaynak olması güvenliği pek etkileyen bir şey değil. Windows'ta bir sürü açık var yine, kodun kapalı olması pek değiştirmiyor bunu. Komplo teorisi yaparsak kendi koydukları "açıklar" bile olabilir.

Virüs yiyen her şekilde yer yine.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…