Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkes internete rahat erişim istiyor, tek tıkla işini bitirmek istiyor. İnsanoğlu biraz üşengeçtir.
Rahat biraz göreceli bir kavram hocam. Linux'taki paket yöneticilerine alıştığın zaman bazen sana rahat gelebilir, bazen gelmeyebilir. Kişiden kişiye değişen bir durum. Mesela ben scoop kullanıyorum Windows'ta.

Windows'tan daha iyi ve hafif. Ve bedava.
Daha iyi de göreceli kavram. Linux daha pratik gelir, Başka birine windows daha rahat gelir. İsteyen tek bir tanesini kullanır, dual boot da yapmaz. Kişiden kişiye değişen bir durumu tartışmanın mantıklı olmadığını düşünüyorum.

Hocam genelde sürücü kurulumuna ihtiyaç duyulmuyor. Sadece belki ekran kartı o da nvidia kuracaksan. Ve aslında zor bir şey değil hatta "bana" Windows'tan daha kolay geliyor diyebilirim.

Forum Linux mastürbasyonundan geçilmiyor, faydalı paylaşım yapan birkaç tane arkadaşımız olmasa kategoriyi göz ardı etmiştim bile.

Neyse, Linux kullanımının %90 olması demek artık hacker'ların ana odağının Linux olması anlamına gelir. Yani evet, Windows da nasıl phishing'e maruz kalıyorsanız, aynısına Linux de maruz kalacaksınız. Oltayı atıyorsunuz, sazanlar yine geliyor. Üstelik tamamen açık kaynak, geçenlerde şöyle bir şeye denk gelmiştik:

Fedora 41'in içine yerleştirilen kötü amaçlı bir kod, malum açık kaynak.

Şimdi dünya üzerinde Linux kullanımının bir anda Windows ile yer değiştirdiğini hayal edin. Bunlardan kaç tane görecektiniz? Sonsuz.

Son olarak iktisadi bir yaklaşım ile, tekelliğin bilgisayar dünyasında daima bir felaket olduğunu belirtmeme gerek yok son kullanıcı için.

Forumda harbiden Linux ilginç bir şekilde popüler. Bence açık ile kapalı kaynak olması güvenliği pek etkileyen bir şey değil. Windows'ta bir sürü açık var yine, kodun kapalı olması pek değiştirmiyor bunu. Komplo teorisi yaparsak kendi koydukları "açıklar" bile olabilir.

Virüs yiyen her şekilde yer yine.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.