Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
s1jz3je5qvi91.webp

Donanımızın yoksa ve Windows ile özel bir işiniz yoksa Linux kullanabilirsiniz. Şimdi Linux'u kurması ayrı bir problem, sürücüler ayrı bir problem. Sonra burada başlık açılıyor Linux'ta şu nasıl yapılır, şunu nasıl yapabilirim vs. vs.

Bugün Windows'a edilecek bir laf yok. Paran varsa modern sistemi alıp Win 11 kullanırsın, paran yoksaa eski Windows, LTSC ya da Linux kuallnırsın. Ben Beta sürümünden beri problem yaşamadım Win 11 ile.

Donanımın yetiyorsa ve özel olarak Linux ile işiniz yoksa Linux boş iş. Buradaki insanları bilemem ama vakit benim için değerleri. Düğmeye bastım mı açılacak, oyuna tıkladığımda girecek. Render aldığımda hızlıca verecek. Bunları bana yapıyor, server işleri ve özel olarak Linux gerektiren bir işiniz yoksa ki çoğu kişinin böyle bir işi yok. Neden Linux kurup, şunu nasıl yapayım bunu nasıl yapayım noktasına gelsin. Şu forum dışında günlük sıradan kullanıcılar Linux'u bilmiyorlar bile. Pazar payı %10'u bile bulmaz. Genel kullanıcıya hitap eden bir OS değil.

Hiçbir işletim sistemi %90 olamaz (XP harici). İnsanlar istediğini kullanır. İllaki herkes W11 kullanıyor diye W11 kullanmak zorunda değilsin. İstersen DOS kullan istersen System Software kullan. Fark etmez yani.

Bütün dünyadaki işletim sistemlerinin oranlarını açarsan 1. sırada Android var. Android ne peki? Linux.

Daha konsolların falan işletim sistemleri var onları saymıyorum bile.

Microsoft batsın İmparatorOS en çok kullanılan sistem olsun o zaman hocam.

Forum Linux mastürbasyonundan geçilmiyor, faydalı paylaşım yapan birkaç tane arkadaşımız olmasa kategoriyi göz ardı etmiştim bile.

Neyse, Linux kullanımının %90 olması demek artık hacker'ların ana odağının Linux olması anlamına gelir. Yani evet, Windows da nasıl phishing'e maruz kalıyorsanız, aynısına Linux de maruz kalacaksınız. Oltayı atıyorsunuz, sazanlar yine geliyor. Üstelik tamamen açık kaynak, geçenlerde şöyle bir şeye denk gelmiştik:

Fedora 41'in içine yerleştirilen kötü amaçlı bir kod, malum açık kaynak.

Şimdi dünya üzerinde Linux kullanımının bir anda Windows ile yer değiştirdiğini hayal edin. Bunlardan kaç tane görecektiniz? Sonsuz.

Son olarak iktisadi bir yaklaşım ile, tekelliğin bilgisayar dünyasında daima bir felaket olduğunu belirtmeme gerek yok son kullanıcı için.

Forum Linux mastürbasyonundan geçilmiyor, faydalı paylaşım yapan birkaç tane arkadaşımız olmasa kategoriyi göz ardı etmiştim bile.

Neyse, Linux kullanımının %90 olması demek artık hacker'ların ana odağının Linux olması anlamına gelir. Yani evet, Windows da nasıl phishing'e maruz kalıyorsanız, aynısına Linux de maruz kalacaksınız. Oltayı atıyorsunuz, sazanlar yine geliyor. Üstelik tamamen açık kaynak, geçenlerde şöyle bir şeye denk gelmiştik:

Şimdi dünya üzerinde Linux kullanımının bir anda Windows ile yer değiştirdiğini hayal edin. Bunlardan kaç tane görecektiniz? Sonsuz.

Son olarak iktisadi bir yaklaşım ile, tekelliğin bilgisayar dünyasında daima bir felaket olduğunu belirtmeme gerek yok son kullanıcı için.
He evet hepimiz Linux için 31 çekiyoruz. Dünya'nın iyiliği için yapıyoruz. Hem Linux Windows'tan daha iyi hafif ve beleş.

İmkansızın ötesinde bir şey. Her ne kadar Linux kullanımı teşvik etsek de elbet bir yerde Windows'a ihtiyaç duyabiliyoruz. Forumda gördüğüm insanların çoğu dual boot kullanıyor. Buna deneyimli kullanıcı sınıfına koyabileceğimiz insanlar, Arch ve Gentoo kullanıcıları dahil. Zaten herhangi bir işletim sisteminin %90 kullanım oranına sahip olacağını düşünmüyorum. (Android hariç, her ne kadar o da linux çekirdeğini kullanıyor olsa da GNU/Linux'tan çok farklı bir işletim sistemi.)

Hocam Fedora ile alakalı bir konu değil o, xz paketinin içine yerleştirilen bir backdoor. Yeni xz sürümüne güncellenen bütün dağıtımlar etkilenecekti o backdoordan. Bir tık karışık bir konu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.