Linux kurarken "Failed to open \EFI\ubuntu\ - not found" hatası

Buna benzer bir hata yaşadığımı düşünüyorum. Bağlantıda detayı var. Secure Boot kapattım, ama bir işe yaramadı. En sonunda BIOS'u Legacy çevirdim ve Linux mint yüklemesini gördü. Hatta şu an yüklüyorum. Daha önceden de Ubuntu ve Linux Mint denemiştim. Bu sorun sanki 1-2 yıl içinde çıkmış gibi duruyor.

Şimdi ben tekrar UEFI döndürüp, Linux yüklemek istiyorum. Ama galiba bunu yapmak için önce Windows yüklemem gerekiyor. Nedense içerisinde bir işletim sistemi yokken, hangi yazılım ile yazdırsam da UEFI'de yükleme kısmını görmüyor gibi duruyor. Veya ben ilk yüklemede boot veya Windows kısmını temizlerken bir sorun oluşturdum. Linux Mint önerdiği şekilde temizledim ve yüklemeye bastım ama hata verdi.

Windows yuklemene gerek olmamasi lazim. USB'yi GPT modunda yazdirirsan UEFI bootable listesinde gorunur. Gorunmuyorsa USB diski degistir baska marka baska model dene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…