RamKokusuSeven

Becerikli
Yer
Rockstar Games GTA VI çıkar
Selamlar, aktif olarak Windows 10 kullanıyorum. Linux'a geçmeyi düşünüyorum ama sizce geçmeli miyim? Aklımda sorular var. Oyun oynanıyor mu, AAA falan ve hikayeli? Online oyunlar oynanır mı? CS ve Valorant dışında hem solo hem online oynanan oyunlar, mesela The Forest. Kurmalı mıyım? Yazılım yapıyorum.

Online oyunlar sorun oluşturabiliyor. ProtonDB'den oynamak istediğin oyunları bir arat altın ve üzeri ise birkaç ayar çekerek oynayabilirsin diyebiliriz.

Bence Linux kur. Windows çöpünden sonra ilaç gibi gelir. En azından Dual boot olarak kur. Online oyunlar için Windows'a gir. Onun dışında Linux'ta takıl. Offline oyunların neredeyse hepsini oynayabilirsin.

Kurulmaz. Driver Update için komut mu yazacan.

Updateleri artık Mağazadan kurabiliyorsun.

Online oyunlar sorun oluşturabiliyor. ProtonDB'den oynamak istediğin oyunları bir arat altın ve üzeri ise birkaç ayar çekerek oynayabilirsin diyebiliriz.
Çekirdek nasıl çekiyoruz?
Bence Linux kur. Windows çöpünden sonra ilaç gibi gelir. En azından Dual boot olarak kur. Online oyunlar için Windows'a gir. Onun dışında Linux'ta takıl. Offline oyunların neredeyse hepsini oynayabilirsin.

Updateleri artık Mağazadan kurabiliyorsun.
Nasıl Windows'a geçiyoruz geri?

Selam, aktif olarak Windows 10 kullanıyorum. Linux'a geçmeyi düşünüyorum ama sizce geçmeli miyim? Aklımda sorular var. Oyun oynanıyor mu, AAA falan ve hikayeli? Online oyunlar oynanır mı? CS ve Valorant dışında hem solo hem online oynanan oyunlar, mesela The Forest. Kurmalı mıyım? Yazılım yapıyorum.

Anti-cheat ve birkaç yazılım için ben geçmiyorum, yoksa Linux gayet iyi. Dual boot kullanılabilir.

Son düzenleyen: Moderatör: