Cengiz

Uzman
Linux Mint kullanıyorum. Cihazımdan nasıl en iyi şekilde verim alabilirim ve oyun performansı nasıl tam yerinde olur?

Cihazım:
Model: Acer Nitro AN515-54-5422
İşlemci: Intel Core i5 9300-H
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1650 (50 watt)

Cihazınız zaten iyi, Mint hızlı çalışacaktır ama ayarlardan animasyonları kapatabilirsiniz isterseniz.

Oyun performansı oyundan oyuna değişir. Oyununuzun performansı kötüyse protondb üzerinden oyununuz için yapılması tavsiye edilen ayarlara bakabilirsiniz.

Önermiyorum. Fedora gibi daha yeni ve stabil bir dağıtım kullanmanız daha iyi olur. Eğer oyun odaklı kullanacaksanız, Nobara'yı da tercih edebilirsiniz. Ubuntu tabanlı dağıtımlar çok iyi değil.

Önermiyorum. Fedora gibi daha yeni ve stabil bir dağıtım kullanmanız daha iyi olur. Eğer oyun odaklı kullanacaksanız, Nobara'yı da tercih edebilirsiniz. Ubuntu tabanlı dağıtımlar çok iyi değil.

@dotsh, hem oyun hem günlük kullanacağım.

@dotsh, hocam Nobara'nın desteğinin düzgün olmadığı söyleniyor. Güncellemeleri geç alıyormuş mesela.

Son düzenleme:
@dotsh, hem oyun hem günlük kullanacağım.

@dotsh, hocam Nobara'nın desteğinin düzgün olmadığı söyleniyor. Güncellemeleri geç alıyormuş mesela.

Destek ve geç güncelleme hakkında fikrim yok. Nobara hiç kullanma fırsatım olmadı. İkisi de hem oyun hem de günlük kullanım için uygun. İstediğinizi kullanabilirsiniz. Kişisel olarak Fedora tercih ederdim.