Linux Mint Donma Sorunu

5598

Becerikli
Merhaba, Linux Mint kullanıyorum.
Garip bir donma sorunu var hem donma sorunu var hem donma sorunu yok, cihazda ping var mış gibi. Normal ISO olarak USB'den kullanınca sıkıntı yok ama kurulumdan sonra donuyor. Cihaz özelliklerim iyi. Terminalden bir komut yazıyorum 3-5 satır ilerliyor sonrası gelmiyor. Terminal donmuyor kullanabiliyorum başka sekmeye geçebiliyorum ama kod satırı ilerlemiyor. Ağır bir şey kuruyorum desem öyle bir şey de yok. En basit Update komutunda bile donma sorunu yaşıyorum.

NVIDIA ekran karti suruculeri kurulu mu?

Start Menu>System>Driver Manager burada hangi NVIDIA surucusu seçili? Eger nouveau seçilmişse, onu kapali kaynak nvidia surucusu olarak degistirin.

Ekran kartı sürücüsü ile konunun ne alakası var acaba. Video izlerken ekran donuyor gibi bir ifade kullanmadım. Linux'ta yaptığım işlemlerin gecikmeli olduğunu belirttim.

Yeni sisteme normal Mint kurarsanız eski 5.1 çekirdeği kullandığı için donanımsal problem yaşatıyor olabilir, yeni sistemler için Mint Edge sürümünü yükleyin daha yeni kernel çekirdeği ile geliyor.

Yeni bir sistem gibi durmuyor, benim ile aynı nesil sistem var.

Benim de bu notebook'a benzer bir notebook'um vardı bluetooth sürücüsünde problem yaşatıyordu, Edge sürümünü denemiştim problem çözülmüştü o yüzden söyledim.

Belki Disk ile alakalı bir şey de olabilir, live sürümde sorun yaşanırdı yine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…