LINUX DUNYASI

Üyecik

Abi bu videoda güzel şeyler paylaşmışsın ama benim düşüncem bazı konularda eksik bilgi vermen olacak (Çoğu firmalar Windows altyapısına göre tasarladıkları için ben de muzdaribim ama Linux her geçen gün gelişiyor ve Linux savunduğumdan değil, sadece biraz daha zamanı olması gerekiyor ve uygulama, yazılım firmaları Linux üzerinde yoğunlaşması gerekiyor).

1) Ekran görüntüsü alma > Bu konuda görev çubuğuna sağ tıklayarak uygulamacıklar bölümüne sağ tıklayıp indir kategorisinden istediğini indir deyip yönet kısmından + basmak olacak ve istediğin gibi yapılandırabilirsin ve Linux masaüstü tarafında kişiselleştirme, kendine göre ayarlama konusunda ayarlama yapabiliyorsun.

2) Eklentiler kısmı ise Linux içinde geliyor ve appstream://org. KDE. Kdeconnect kısmından bazı uygulamalar çalışmayabilir fakat kişiselleştirme, uygulama yükleyebilirsin (KDE Store ise keşfet başlığı altında geliyor).

3) Ben ise ders çalışmak ve film izlemek için kullanıyorum (İlk defa geçtim ve 1 haftadır kullanıyorum, Dual boot ile Windows 11 var).

4) Fakat bazı yerlerde eksik bilgi vermen şaşırttı beni abi, bir sonraki videoda değinirsen sevinirim. Teşekkürler, emeğine sağlık. @Recep Baltaş