Linux Mint Firefox kasma, donma problemleri

kali

Uzman
Selamlar, Linux Mint kullanıyorum. FireFox kullanırken aşağı veya yukarı kaydırırken siteleri 30 FPS gösteriyor. Donanım özelliklerim gayet yeterli. Sizce nasıl çözebilirim. Güncellemelerini hallettim, ekran kartı sürücülerim güncel, gereksiz bir eklenti yok, ayalardan donanım hızlandırma kapalı.

Nouveau suruculer, Firefox ve Wayland hic iyi bir kombinasyon degil NVIDIA GPU icin. Kapali kaynak surucuye ve X11'e gecin, buna ek olarak Firefox disi bir tarayicida deneyin bakalim.

Nouveau suruculer, Firefox ve Wayland hic iyi bir kombinasyon degil NVIDIA GPU icin. Kapali kaynak surucuye ve X11'e gecin, buna ek olarak Firefox disi bir tarayicida deneyin bakalim.
Kapali kaynak surucuye gectim.

Giriş yaparken şifre girdiğin kısımda sağ altta seçebilmen lazım.
Sag altta boyle bir yer yoktu. Wayland sectim yanlislikla. (Klavye Ingilizce oldu karakter kullanimindan uyari gelmesin lutfen

Default kullanıyorum normalde, diğerlerine geçtiğimde daha da kastı.

Belki de su anda X11'de olabilirsiniz. Mint tamamiyla Wayland'e gecti mi emin degilim zira.

Terminal'e echo $XDG_SESSION_TYPE yazin, ciktiyi buraya atin bakalim.

Takılıyor mu yoksa animasyon yok gibi mi oluyor? Mint'teki Firefox-ESR leş. Normal sürümde de sorun varsa bir şeyler önerebilirim.

Belki de su anda X11'de olabilirsiniz. Mint tamamiyla Wayland'e gecti mi emin degilim zira.

Terminal'e echo $XDG_SESSION_TYPE yazin, ciktiyi buraya atin bakalim.
Bilgisayardan uzağım şu an. Yarın sabah atacağım.

Takılıyor mu yoksa animasyon yok gibi mi oluyor? Mint'teki Firefox-ESR leş. Normal sürümde de sorun varsa bir şeyler önerebilirim.
144Hz kalitesini hissetmediğimi söyleyebilirim. Kasma değil tam olarak. Windows ve Linux’u kıyaslarsam arada dağlar kadar fark var tarayıcı da gezinme konusunda. Youtube üzerinde videolar kasıyordu mesela düzelttim onu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…