Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Helox

Üstün
Makaleler
1
Yer
Tensura
Dostlar, ben biraz önce bilgisayarıma Linux Mint kurdum ama en başta açılmadı (Windows da açılmadı bu arada) çünkü videodaki kurulum UEFI için gösteriliyormuş. Benim de UEFI Boot'um açık değildi. UEFI Boot'u açtım ve Mint açıldı, sonra Mint dondu. Ben de hatalı kurdum herhalde diyerek çıktım ve kurulum USB'si ile Mint'e ayırdığım alanı sıfırladım, UEFI Boot'u da kapattım. Şimdi Windows'a girmek istedim ama Windows açılmıyor, Boot Manager kısmında takılı kalıyor. Windows dosyalarına ellemedim bile.

Biraz dağınık yazmış olabilirim kusura bakmayın, kafam çok karıştı çünkü.

Son düzenleme:
Dostlar, ben biraz önce bilgisayarıma Linux Mint kurdum ama en başta açılmadı (Windows da açılmadı bu arada) çünkü videodaki kurulum UEFI için gösteriliyormuş. Benim de UEFI Boot'um açık değildi. UEFI Boot'u açtım ve Mint açıldı, sonra Mint dondu. Ben de hatalı kurdum herhalde diyerek çıktım ve kurulum USB'si ile Mint'e ayırdığım alanı sıfırladım, UEFI Boot'u da kapattım. Şimdi Windows'a girmek istedim ama Windows açılmıyor, Boot Manager kısmında takılı kalıyor. Windows dosyalarına ellemedim bile.

Biraz dağınık yazmış olabilirim kusura bakmayın, kafam çok karıştı çünkü.

Eğer içerisinde çok önemli bilgileriniz yok ise Windows'u önce kurmanızı öneririm. Öncelikle USB üzerinden Windows 10 bootladıktan sonra diskparttan ssdnizi tamamen silmeniz gerek clean komutu ile. Daha sonra ise diski Windows için ayıracağınız alan kadarını bölün ve geri kalan kısımı Linux için ayırın. Daha sonra Linux Mint kurmalısınız bence. Sorununuzun nedenini bilmiyorum ama bence diski tamamen sıfırlamak kullanım açısından daha doğru olacaktır.

Çözüm
Windows ISO'su ile onarım yaptım ve geri açabildim bilgisayarı. Konu açmadan önce kafamı kullanmayı öğrensem keşke. :facepalm:

Hocam neden bu aşamaya geçti?

Ben de Dual boot Linux ve Windows kurmak istiyorum. SSD'yi ayırdım 100 GB kadar Linux 300 GB da Windows için.

Şu anda Windows kurulu ama yarın Linux kuracağım, aynı sorunu yaşamamak adına ne yapmam lazım?

Teşekkürler.