Çözüldü Linux Mint kurulumu sonrası "Error 1962: No operating System found"

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hakok

Başarılı
Linux Mint Xfce'yi Ventoy ile PC'ye kurdum. Normal bir şekilde kuruldu. PC'yi yeniden başlattığımda bu hatayla karşılaştım. BIOS'tan bir şeyler denedim olmadı, Daha önce birçok kez Linux Mint kurmayı denemiştim PC'ye ve hepsinde bu hatayı almıştım. Ben de başka Linux'lara yönelmiştim ama bu sefer gerçekten çözümünü merak ediyorum.

Konuyu açmamın üzerinden 1 saat geçti ve kendim İngilizce bir kaynak bularak sorunu çözmeyi başardım. Kaynak: ERROR 1962 Lenovo - No Operating System Found Fix

Eğer benim gibi aynı sorunu yaşayanlar varsa önce BIOS'a girmeniz ve startup kısmına gelmeniz lazım. Startup kısmına geldikten sonra Aşağıdaki CSM seçeneğini Disabled yapmanız lazım. Ardından aynı yerde Boot Priority seçeneğini "Legacy First"'den "UEFI First"'e geçirmeniz lazım. F10 yapıp çıktığımda sorunum çözüldü.

Dosya Ekleri

• d7a3e1fa-b8f9-42fb-ad7a-f3c2f51ba5d5.webp
    31,7 KB · Görüntüleme: 78
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…