Linux Mint USB'den boot edilmiyor

ADT

Uzman
Merhaba,
2. bilgisayarıma kesinlikle Linux Mint kuramıyorum. Ventoy'dan deneyince ekteki hatayı alıyorum. Rufus'tan deneyince de yarım saniyelik siyah ekran oluyor sonra atıyor, boot etmiyor. Denediğim diğer programlar:

Unetbootin
Xboot (yine siyah ekran)

GRUB ekranı gelmiyor, sadece Ventoy'da geliyor o da hata ile. SHA256SUM kontrolü yaptım. Aynı. Başka Linux dağıtımları boot ediyor (Ventoy'da değil, Ventoy'da bazı dağıtımlarda yine aynı hatayı alıyordum fakat Rufus boot ediyordu). Başka bir bilgisayarda Rufus'tan boot etti bu arada. Çözüm nedir?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250727-183350_Via.webp
    73,2 KB · Görüntüleme: 69
Ventoy kullanmayın, Rufus kullanın, FAT32 seçip dd disk yansısı modunda yazdırın.

İfadeler: 144
Ventoy kullanmayın, Rufus kullanın, FAT32 seçip dd disk yansısı modunda yazdırın.
Rufus denedim zaten konuda anlatmıştım. Dd disk yansısında direkt gözükmüyor USB. ISO yansısında da konuda dediğim gibi.

Mint in baska surumunu deneyin. Sizin denediginiz surumdeki Grub Loader sorunlu olabilir. Guncellersiniz zaten acilistan sonra sistemi.

Rufus denedim zaten konuda anlatmıştım. Dd disk yansısında direkt gözükmüyor USB. ISO yansısında da konuda dediğim gibi.
Fat32 seçtiniz mi? Yine olmazsa balenaetcher kullanın.

İfadeler: ADT
Fat32 seçtiniz mi? Yine olmazsa balenaetcher kullanın.
Evet seçtim.

Mint in baska surumunu deneyin. Sizin denediginiz surumdeki Grub Loader sorunlu olabilir. Guncellersiniz zaten acilistan sonra sistemi.
Balenaetcher deneyeyim, olmazsa eski sürüm indiriririm sizin dediğiniz gibi.

Düzenleme: Balenaetcher da olmadı. Sizce hangi sürümü indirmeliyim? @3613

Bu arada başka bir çözüm var mıdır?

Son düzenleme:
Secure Boot acik mi bu arada? Secure Boot ile sorun oluyordu bazen. Ventoy ile multi boot yapmak cozum olablir. Once Ubuntu, arkadasinda mint eklemek sorunu cozebilir.

Ya da benim cok sevdigim, eski dost HBCD 15.2 ile yaparsiniz. İcine ISO ekleyebiliyorsunuz Hiren Boot CD'nin. Menu yapilandirmasi cok kolay. Oradan da boot ettirebilirsiniz.

İfadeler: ADT
Teşekkürler. Deneyeceğim. Secure boot kapalı. Zaten şuan Ubuntu kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…