Normalde bu konuyu açmazdım. Ama daha önceden eski laptopuma Ubuntu yüklemeye çalışırken de usb bellek hata vermişti. Ama ana bilgisayarım usb belleği görüyordu. Bu sefer Linux Mint yüklemek için Rufus ile USB yazdırdım. Bir tane uyarı veriyordu, önerdiği şekilde yaptım. Neyse yüklerken disk alanını falan sildim. Ama hata vermeye başladı. Sonra bilgisayarı yeniden başlattım. Bu sefer de boot kısmında Linux Mint bazı hatalar veriyordu. Yani ilerlemiyordu. Neyse çıkardım usb belleği ana bilgisayara taktım görmedi. Disk temizleme vb. bir sürü yöntem denedim. Hatalı şekilde gözüküyordu, ama disk listesinde falan gözükmüyordu.
İlk taktığımda disk sürücüleri kısmında gözükse de, tarama işleminden sonra bilinmeyen USB aygıtı olarak gözüküyor.
Bu arada Boot ekranında içeriği gözüküyor. Ama bilgisayara bağlayınca disk yönetimi vb. gözükmüyor. Acaba Linux kurulumu yaparken, sadece Linux'da gözükecek şekilde bir düzenleme yapmış olabilir mi?
Usb bellek bayağı eski Sandisk Cruzer Blade 16 GB modeliydi. Format vb. atmak için köşede tutuyordum. Belki o yüzden de bozulmuş olabilir diye düşündüm. Ama Linux yüklerken iki kere sorun yaşadığımdan ya Rufus ya da Linux kaynaklı bir sorun gibi hissettim.
www.akakce.com
Şu an başka bir usb bellek aldım. O gelince yine Linux yükleme düşüncem var.
Ama burada Rufus mu? Yoksa Linux dağıtımları mı sorun çıkarıyor? O usb bellekte de bir sorun çıkar mı?
Bu konularda kararsız kaldım. Bundan 3-5 yıl önce Linux denemiştim. Rufus alakasız uyarı vermiyordu ve böyle garip sorunlar da yaşamadım. Aktif olarak Linux kullanan veya sürekli Linux yüklemesi yapanlar, usb belleğe Linux Mint'i nasıl yazdırayım? Rufus'un yazdırmadan önce verdiği uyarı(iki seçenek sunuyor) nedir?
İlk taktığımda disk sürücüleri kısmında gözükse de, tarama işleminden sonra bilinmeyen USB aygıtı olarak gözüküyor.
Bu arada Boot ekranında içeriği gözüküyor. Ama bilgisayara bağlayınca disk yönetimi vb. gözükmüyor. Acaba Linux kurulumu yaparken, sadece Linux'da gözükecek şekilde bir düzenleme yapmış olabilir mi?
Usb bellek bayağı eski Sandisk Cruzer Blade 16 GB modeliydi. Format vb. atmak için köşede tutuyordum. Belki o yüzden de bozulmuş olabilir diye düşündüm. Ama Linux yüklerken iki kere sorun yaşadığımdan ya Rufus ya da Linux kaynaklı bir sorun gibi hissettim.
SanDisk Cruzer Blade SDCZ50-016G-B35 16 GB Flash Bellek Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz SanDisk Cruzer Blade SDCZ50-016G-B35 16 GB Flash Bellek fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! SanDisk Cruzer Blade SDCZ50-016G-B35 16 GB Flash Bellek özelliklerini incele, 134,32 TL'den başlayan fırsatları yakala!
Şu an başka bir usb bellek aldım. O gelince yine Linux yükleme düşüncem var.
Ama burada Rufus mu? Yoksa Linux dağıtımları mı sorun çıkarıyor? O usb bellekte de bir sorun çıkar mı?
Bu konularda kararsız kaldım. Bundan 3-5 yıl önce Linux denemiştim. Rufus alakasız uyarı vermiyordu ve böyle garip sorunlar da yaşamadım. Aktif olarak Linux kullanan veya sürekli Linux yüklemesi yapanlar, usb belleğe Linux Mint'i nasıl yazdırayım? Rufus'un yazdırmadan önce verdiği uyarı(iki seçenek sunuyor) nedir?