Bugünlerde Linux Mint'te problem var. Birkaç yıldır Linux Mint kullanıyorum ve böyle bir soruna ilk defa rastlıyorum. Sorun, sistemi güncellersem meydana geliyor. Cinnamon veya Xfce fark etmez, her ikisinde de sistemi güncelledikten sonra aşağıda yazdığım sorunları yaşıyorum.

Linux Mint Xfce dağıtımında ASUS IPIBL-LB anakart kullanıyorum. Harici ekran kartı yok. Anakarttaki tümleşik grafik birimini kullanıyorum. Sistemi güncelledikten sonra sürekli giriş ekranına atıyor. Doğru parolayı girmeme rağmen bunu tekrar tekrar yapıyor.

Şayet Cinnamon kullanıyorsam, sistemi güncelledikten sonra sistem açılmamaya başlıyor. Ekran gelmiyor. Ya kilit ekranına atıyor ya da siyah bir ekranda bekliyor. Denemek için format atıp Linux Mint Xfce kurdum, sistemi güncelledikten sonra yine kullanılamaz hale geldi, parolayı doğru girmeme rağmen tekrar tekrar giriş ekranına atıp parola istiyor.

Sistemi güncellemezsem bir sorun yaşamıyorum. Artık sistem güncellemekten korkuyorum.

GRUB'a girip eski kernel ile önyükleme yaptığında sorun olmuyorsa eski kernelle aç ve yeni kerneli kaldır. Sistemi başarıyla açarsan, aşağıdaki komutla yeni kernelleri görmezden geldirebilirsin sisteme.

Bash:
sudo apt-mark hold linux-image-$(uname -r) linux-headers-$(uname -r)

GRUB'a girip eski kernel ile önyükleme yaptığında sorun olmuyorsa eski kernelle aç ve yeni kerneli kaldır. Sistemi başarıyla açarsan, aşağıdaki komutla yeni kernelleri görmezden geldirebilirsin sisteme.

Bash:
sudo apt-mark hold linux-image-$(uname -r) linux-headers-$(uname -r)
GRUB'a nasıl girebileceğimi bilmiyorum. Kernel'den şüphe ettiğim için kernel güncellemesi yapmamıştım, diğer güncellemeleri yapmıştım, ancak yine de konunun ilk mesajındaki yazdığım sorunları yaşadım.

Güncelleme: Arkadaşlar ChatGPT'den yardım aldım. Yaşadığım sorunun adı login loop'muş. Nedendir bilmiyorum, giriş yöneticisi (LightDM) bu soruna sebep oluyor. Ben Gnome'un giriş yöneticisini kurarak bu sorunu çözdüm. LightDM yıllardır böyle bir sorun çıkarmamıştı, artık ne değişti de böyle bir sorun ortaya çıktı bilmiyorum. Özetle artık lightdm paketi yerine gdm3 paketini kullanıyorum.

Son düzenleme: