Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Dün akşam itibarıyla Linux Mint'e geçtim. Acer Nitro 5 AN515-54 model bir laptop kullanıyorum. Acer'ın bu model için yaptığı fan hız ayar uygulaması Acer NitroSense maalesef Linux'ta çalışmıyor. Alternatif ararken 2 tane buldum.

1.Linux-NitroSenseClone
2.nbfc

Bu iki alternatifi de denedim fakat ikisi de benim sahip olduğum modelde çalışmıyordu. Çoğu Acer Nitro 5 modeli için destekleri var ama şaşırtıcı şekilde benim kullandığım model için koymamışlar. Bunların yerine kullanabileceğim bir alternatif var mı ya da bunları bir şekilde kullanabilir miyim?
  • Bilgisayar: Acer Nitro 5 AN515-54
  • Ekran Kartı: GTX 1650
  • İşlemci: i5 9300H
  • RAM: 16 GB 2667 MHz
  • İşletim sistemi: Linux Mint Cinnamon

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@Dark Raiden, bu tarz çıktı olmuyor hocam ayrıca PWM ayarı nedir?
Dün akşam itibarıyla Linux Mint'e geçtim. Acer Nitro 5 AN515-54 model bir laptop kullanıyorum. Acer'ın bu model için yaptığı fan hız ayar uygulaması Acer NitroSense maalesef Linux'ta çalışmıyor. Alternatif ararken 2 tane buldum.

1.Linux-NitroSenseClone
2.nbfc

Bu iki alternatifi de denedim fakat ikisi de benim sahip olduğum modelde çalışmıyordu. Çoğu Acer Nitro 5 modeli için destekleri var ama şaşırtıcı şekilde benim kullandığım model için koymamışlar. Bunların yerine kullanabileceğim bir alternatif var mı ya da bunları bir şekilde kullanabilir miyim?
NBFC kullanarak yapabilirsiniz.

Öncelikle aşağıdaki komutlarla NBFC paketini kurun:

Kod:
wget https://github.com/nbfc-linux/nbfc-linux/releases/download/0.3.19/nbfc-linux_0.3.19_amd64.deb
apt install ./nbfc-linux_0.3.19_amd64.deb

Sonra aşağıdaki komutla "conflicting" dosyalarını yeniden adlandırın:

Kod:
mv /opt/nbfc/Plugins/StagWare.Plugins.ECSysLinux.dll /opt/nbfc/Plugins/StagWare.Plugins.ECSysLinux.dll.old

Aracı başlatın:

systemctl enable nbfc --now

İstediğiniz configuration'u uygulayın (örnek):

Kod:
nbfc config --apply "Acer Predator G3-572"

Normal sartlarda yukarıdaki komutta yer alan config işe yaramalı, yani direk copy paste yapabilirsiniz. Eğer işe yaramazsa komutun sonundaki tırnak içine nbfc config --list komutun çıktısındaki configleri yazmayı deneyebilir, veya nbfc config --set auto komutuyla bilgisayarınıza uygun bir config'i otomatik olarak ayarlatmayı deneyebilirsiniz.

Bütün bunları yaptıktan sonra, nbfc set -s <hız> şeklinde veya baska bir uygulama araciligiyla fan hızınızı ayarlayabilirsiniz.
@Dark Raiden, bu tarz çıktı olmuyor hocam ayrıca PWM ayarı nedir?

1.Linux-NitroSenseClone
2.nbfc

NBFC kullanarak yapabilirsiniz.

Öncelikle aşağıdaki komutlarla NBFC paketini kurun:

Kod:
wget https://github.com/nbfc-linux/nbfc-linux/releases/download/0.3.19/nbfc-linux_0.3.19_amd64.deb
apt install ./nbfc-linux_0.3.19_amd64.deb

Sonra aşağıdaki komutla "conflicting" dosyalarını yeniden adlandırın:

Kod:
mv /opt/nbfc/Plugins/StagWare.Plugins.ECSysLinux.dll /opt/nbfc/Plugins/StagWare.Plugins.ECSysLinux.dll.old

Aracı başlatın:

systemctl enable nbfc --now

İstediğiniz configuration'u uygulayın (örnek):

Kod:
nbfc config --apply "Acer Predator G3-572"

Normal sartlarda yukarıdaki komutta yer alan config işe yaramalı, yani direk copy paste yapabilirsiniz. Eğer işe yaramazsa komutun sonundaki tırnak içine nbfc config --list komutun çıktısındaki configleri yazmayı deneyebilir, veya nbfc config --set auto komutuyla bilgisayarınıza uygun bir config'i otomatik olarak ayarlatmayı deneyebilirsiniz.

Bütün bunları yaptıktan sonra, nbfc set -s <hız> şeklinde veya baska bir uygulama araciligiyla fan hızınızı ayarlayabilirsiniz.

Son düzenleme:
Çözüm
Böyle bir hata alıyorum:
Kod:
mv: '/opt/nbfc/Plugins/StagWare.Plugins.ECSysLinux.dll' durumlanamadı: Böyle bir dosya ya da dizin yok

Kendi nbfc uygulamam nereye kuruldu bulamadım. İşletim sistemini Türkçe kullanıyorum.

Böyle bir hata alıyorum:
Kod:
mv: '/opt/nbfc/Plugins/StagWare.Plugins.ECSysLinux.dll' durumlanamadı: Böyle bir dosya ya da dizin yok

Kendi nbfc uygulamam nereye kuruldu bulamadım. İşletim sistemini Türkçe kullanıyorum.
Diğer komutlara devam edin.

Eğer File Descriptor does not support writing hatası alırsanız, o zaman find / -type f -iname "StagWare*" komutunun çıktısını kullanarak dosya var ise konumunu bulup silebiliriz dosyayı.

:~$ systemctl enable nbfc --now
Failed to enable unit: Unit file nbfc.service does not exist.

Devam edince de böyle bir hata aldım
Paketi dediğim şekilde kurduğunuzdan / kurabildiğinizden emin misiniz? which nbfc komutu ile kontrol edin.

Eğer kurulmamışsa, öncelikle wget komutunu çalıştırdığınız dizindeyseniz, başka bir dizine geçin, veya rm -rf nbfc-linux_0.3.19_amd64.deb komutuyla indirdiğimiz dosyayı silin.

Uyguladıysanız veya zaten aynı dizinde değilseniz, konudaki ilk mesajımda bulunan komutları teker teker tekrar uygulayın. Herhangi bir hata alıyorsanız çıktısını paylaşın.