Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cengiz

Uzman
Linux'ta Euro Truck Simulator 2 oynamak istiyorum ancak FPS çok düşük, oysa Windows'ta böyle bir sorun yaşamıyorum. Oyun sırasında harici ekran kartı devreye girmiyor olabilir ama nasıl etkinleştireceğimi bilmiyorum. MangoHud gibi performans takibi yapmaya yarayan araçlardan bahsediliyor, bunları nasıl kurup kullanabilirim?
Linux Mint kullanıyorum ve ekran kartı sürücüsünü Mint'in kendi sürücü yöneticisinden en güncel sahipli sürüm olarak kurdum.
Sistemim:

• İşlemci: Intel Core i5-9300H
  • Ekran kartı: NVIDIA GTX 1650 Mobile

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam özür dilerim banım olduğu için mesaj yazamadım. Vulkan ile denediniz mi? Onunla daha iyi performans almanız lazım normalde.

@Reend, önemli değil hocam, Vulkan dediğiniz DirectX mi? DirectX ile de denedim işlemci kullanımı daha da yükseliyor fakat FPS buna rağmen düşüyor.

@Reend, önemli değil hocam, Vulkan dediğiniz DirectX mi? DirectX ile de denedim işlemci kullanımı daha da yükseliyor fakat FPS buna rağmen düşüyor.
ETS 2'nin başlatma seçeneklerine prime-run %command% komudunu girerek dener misiniz hocam bir de? Olmassa nvidia-prime %command% komudunu da deneyin.

Dosya Ekleri

• alloo.webp
    alloo.webp
    33,5 KB · Görüntüleme: 68
Çözüm