Linux Mint'te tekrar tekrar giriş ekranına atma sorunu yaşıyorum. Bu sorun birkaç aydır var. Kullandığım PC eski ve GPU olarak Intel GMA 3100 kullanıyorum. Yaşadığım sorunun ekran kartım olmadığı için ve bunun yerine Intel GMA 3100 kullandığım için olduğunu tahmin ediyorum.

Sizlerden ricam hem çözüm bulmanız hem de yaşadığım sorunu Linux Mint forumuna yazmanız. Bu sorunu Linux Mint geliştiricilerinin bilmesini istiyorum. Ben İngilizce bilmediğim için ve tam olarak nereye yazmam gerektiğini bilmediğim için yazmıyorum. @Recep Baltaş yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bu sorun büyük ihtimalle donanım yetersizliğinden kaynaklanıyor. Daha hafif bir dağıtıma geçmeyi deneyin.

Linux Mint'te tekrar tekrar giriş ekranına atma sorunu yaşıyorum. Bu sorun birkaç aydır var. Kullandığım PC eski ve GPU olarak Intel GMA 3100 kullanıyorum. Yaşadığım sorunun ekran kartım olmadığı için ve bunun yerine Intel GMA 3100 kullandığım için olduğunu tahmin ediyorum.

Sizlerden ricam hem çözüm bulmanız hem de yaşadığım sorunu Linux Mint forumuna yazmanız. Bu sorunu Linux Mint geliştiricilerinin bilmesini istiyorum. Ben İngilizce bilmediğim için ve tam olarak nereye yazmam gerektiğini bilmediğim için yazmıyorum. @Recep Baltaş yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Çözümü çok basit.

Ekran görüntüsü :
tUYy0Y6.jpeg

Çok uzun zaman önce eski donanımımda başıma gelen olayın çözümü (Mint v19.3 x86)

Uygulama Adımları :

Oturumu Açamama Sorunun Kökten Çözümü

Oturum açma ekranında; Ctrl-Alt-F1 tuş kombinasyonuyla tty1 (1.İstasyon Terminal Penceresi) açın;

Bash:
login : kullanıcı adınız
password : kullanıcı şifreniz'i girdikten sonra;

Sonra enter tuşuna basın klavyenizden... ve

Bash:
ls -l ~/.ICEauthority

Daha sonra;

Bash:
sudo -s  reboot

komutu ile yeniden başlatırsanız bu olumsuz sorunu aşmış olursunuz.

2.Yöntem :

Yada dosyanın silinmesi ve yeniden oluşturulması

Oturum açma ekranında; Ctrl-Alt-F1 tuş kombinasyonuyla tty1 (1.İstasyon Terminal Penceresi) açın;

Bash:
login : kullanıcı adınız
password : kullanıcı şifreniz'i girdikten sonra;

Sorunlu dosyanın silinmesi

Bash:
sudo rm -f .Xauthority
komutu ile sildikten sonra sistemi;

Bash:
sudo -s  shutdown  -r t30
(30 saniye sonra sistemi yeniden başlatma) başlatarak bu sorun aşabilirsiniz.

NOT :

Neden 30 saniye? , Çünkü komutu verdikten sonra tüm sistem kapatılmaya başlanır arkaplanda ve 30 sn. mikro alemde, şimdi ki bana göre 1 dk gibi'dir.Tüm sistem kapanır ve re-start eder.

@6123 yazdığınız adımları uygulamak istiyorum ancak şu an o PC'de Arch Linux kurulu. Flash belleğimde bulunan Linux Mint 22.3 canlı masaüstü ortamında bu adımları deneyebilir miyim? Denersem sistemi restart yaptığımda ayarlarım kaybolmaz mı? Bu arada canlı masaüstü ortamında da konu başlığında yazdığım sorunu yaşıyorum.