Linux öğrenmek nedir, neyi kapsamaktadır?

developerkayra41

Başarılı
Linux öğrenmek neleri kapsamaktadır ve neyi ifade etmektedir. Full-stack'im ama alan değiştirmek istiyorum. Daha sunucu mimari işleriyle uğraşmak istesem, bilen biri beni aydınlatabilir mi?

Linux öğrenirsen sistem yöneticisi falan olursun, direkt Linux bilmek diye bir şey yok. Daha çok Kubernetes, Docker, Podman, LXC gibi konteyner framework'lerini bilmek, Systemd gibi sistem yönetim araçlarına hakim olmak, VMWare EXSi, Proxmox ve Xen gibi sanallaştırma çözümlerine hakim olmak Linux bilgisi oluyor.

Linux, Unix-like bir sistemdir. Bu sistemleri öğrenmek genel olarak dosya yapısını öğrenmek, coreutils dediğimiz komut satırı araçlarını (cd, ls, mkdir, rm, echo, awk gibi araçlar) öğrenmektir. Bu araçlar ve POSIX uyumlu bir sistem kullanmak çeşitli Unix-like sistemleri öğrenmek önemli bir öğrenme alanıdır bence.

Kısaca Linux dosya sistemi temelleri için:

Kısaca Araçlar için (kanalı incelemenizi öneririm. Fikir oluşturur, araştırma için size öneriler verebilir):

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…