GigatnoS

Çalışkan
Yer
Adana - Antalya
Şu an Windows 11 Pro kullanıyorum ama farklılık olsun istedim. İkinci SSD'me Linux kurmak istiyorum yazılım öğrenmek için falan. Linux daha iyi diyorlar, aklımda Ubuntu ve Linux Mint var, önerebileceğiniz farklı bir versiyon var mı?

Ubuntu ve Mint'den güzel göründüğü kesin bir de hatırladığım kadarıyla iki ayrı SSD'ye iki işletim sistemi kurabiliyorduk değil mi şu anki Windows'umun gitmesini istemiyorum yine de.
Kurulumdan önce Windows un yüklü olduğu SSDnin güç kablosunu çıkarabilirsiniz. Eğer deneyimli iseniz.

Windows M.2 SSD'ye kurulu çıkarmakla uğraşmak istemiyorum BIOS'ta tecrübem var ne ne yapıyor ne nerede biliyorum sıkıntı çıkmaz.
Tamam o zaman. Fakat kurulum sırasında doğru diski seçtiğinize emin olun. Sonra Windows üzerine kurulum yapmayın. Kurulum sonrası F11 ile Boot menüsünden Windows ya da Fedora yi seçebilirsiniz.

Sadece yazılım için uğraşacaksanız stabil bir ortam gerekir. Debian ve Debian tabanlı işletim sistemlerini öneririm.

@GigatnoS ayrıca, başarılı yükleme sonrası Fedora diskini varsayılan(pc açılışında öncelik verirseniz) yaparsanız, Fedora Grub menüsünde ilk seçenekten Fedora yı, en altta Windows seçeneğinden Windows'u seçebilirsiniz.