@venovar kullanmaya başlamadan önce yapılması gereken işlemler var mı hocam kaynak falan önerebilir misiniz?
Yok aslında. İsterseniz Software uygulamasından(Güncellemeleri yaptıktan sonra) Tweaks ve Extensions uygulamalarını indirebilirsiniz. GNOME Extensions sitesinden eklenti indirip kurabilirsiniz. Kişiselleştirmek için. Tema vs.

@GigatnoS benim olmazsa olmaz eklentim şunlar;
Windows benzeri açık uygulamaları, üst bar'da açıyor. Aralarında geçiş yapabiliyorum. Simge durumuna düşürebiliyorum. Favorite uygulamaları göster özelliğini kapatıp. Aşağıdaki eklenti ile kullanıyorum.

Bu eklenti, sık kullandığım uygulamalara üst bardan kolaylıkla erişmek için kullanyorum. Her defasında alttaki dock'a fareyi götürmek zoruma gidiyor. Genellikle ekranın üst kısmını kullandığım için daha kullanışlı geliyor bana. Söylemesi ayıp kendi eklentim. :LOL:

Son düzenleme:
Yok aslında. İsterseniz software uygulamasından(güncellemeleri yaptıktan sonra) tweaks ve extensions uygulamalarını indirebilirsiniz. GNOME extensions sitesinden eklenti indirip kurabilirsiniz. Kişiselleştirmek için. Tema vs.

@GigatnoS benim olmazsa olmaz eklentim şunlar;
Windows benzeri açık uygulamaları, üst Bar'da açıyor. Aralarında geçiş yapabiliyorum. Simge durumuna düşürebiliyorum. Favorite uygulamaları göster özelliğini kapatıp. Aşağıdaki eklenti ile kullanıyorum.

Bu eklenti, sık kullandığım uygulamalara üst bardan kolaylıkla erişmek için kullanyorum. Her defasında alttaki Dock'a fareyi götürmek zoruma gidiyor. Genellikle ekranın üst kısmını kullandığım için daha kullanışlı geliyor bana. Söylemesi ayıp kendi eklentim. :LOL:

Bunları nasıl kuracağım.

Uygulamalar uygulamasından Extensions uygulamasını kurun;

Screenshot From 2026-02-09 01-22-07.webp

Firefox tarayıcısında verdiğim eklenti linklerini açın. Sağ üstte Install tuşuna basın. Tamam, Tamam deyin. Sonra Extensions uygulamasından eklentilerin ayarlarını değiştirebilirsiniz.

@GigatnoS Eklenti keşfetmek istiyorsanız bir tüyo vereyim; GNOME eklenti websitesinin anasayfasına gidin. Eklentileri Populartiy'e göre sıralayın(Zaten varsayılan öyle) ve son sayfadan önceki sayfalara doğru eklentileri inceleyin. İlk sayfadan sona doğru değil yani. Bu sıra en popüler olanların listesi.

Son düzenleme: