Çözüldü Linux üzerinden Rufus nasıl açılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pabola

Uzman
Rufus ile ISO yazmam gerekiyor ve laptop Linux olduğu için yapamıyorum. Laptop üzerinden sanal bir Windows vs. kurmak mümkün mü? Nasıl Rufus kurabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çözüldü. Şu an Windows kuruluyor.

Çözüm adımları aşağıdaki gibi oldu:

1. WoeUSB kurulu sistem boot ettik: https://files.teteos.net/pilux/techolay-linux-to-win.iso
(Hatta talep olursa bu ISO dosyasını ileride geliştireceğim)

2. Bilgisayarda bulunan bir diske Windows ISO dosyasını indirdik.

3. WoeUSB ile kurduk.

Ayrıca not geçmeliyim ki arkadaş yardım isteme konusunda troll değil. Anladığım kadarıyla bilgisayara aşırı aşırı yabancı.

İyi forumlar.

Ayrıca yine söylüyorum, yaptığım test sonucunda:
Bilgisayarında ısınma sorunu yok ancak diskinde bad sector var. Mutlaka forumdakilere SATA SSD disk sor.
Ve ne olur ne olmaz istersen o Windows USB'yi bozma yedekte dursun.

Tamam işte bende bunu soruyorum. Sanal makine ile olmaz mı diye.

Ne tür bir hata veriyor?

Dosya Ekleri

• IMG-20240911-WA0012.webp
    45,7 KB · Görüntüleme: 94
Dostum senin problemin Ventoy ve balena ile alakalı değil. Windows ile alakalı sorun. Diskini komut satırı ile biçimlendirmeyi denemelisin. Rufus ile yazdırsan bile muhtemelen aynı sonuca varacaksın.

Diski yüz kere biçimlendirdim hocam alakası yok.

USB controlleri sanal makineye aktarırsan olur.

Tam olarak sanal makineyi nasıl kurarım ve nasıl aktarırım?

Çok saçma soru olacak, fakat neden Linux komut satırında dd komutunu kullanarak ISO dosyasını yazdırmıyorsun?

Kurayım da nasıl halledeceğiz hocam? Gerçekten sıkıldım iki gündür disk silip tekrar işletim sistemi kurmak zorunda kalıyorum.

Dostum sırayla gidelim sana yardımcı olayım. Öncelikle hangi OS'dasın (dağıtımdasın) ?
Zorin OS

Kurayım da nasıl halledeceğiz hocam? Gerçekten sıkıldım iki gündür disk silip tekrar işletim sistemi kurmak zorunda kalıyorum.

Zorin OS
Ubuntu tabanlı

Zorin OS
Öncelikle bu adrese gir: Remote Desktop Software for Linux – AnyDesk
Debian / Ubuntu / Mint (64 Bit) sürümünü indir.

Ardından terminali aç. "sudo apt install gdebi" yaz. Yönetici parolanı gir. İşlem bitince yeni bir terminal daha aç.
"cd Downloads", hata verirse "cd İndirilenler" yaz. Ardından "sudo gdebi anydesk*.deb" yaz. Anydesk'i kur.

Sonucu paylaş.

Bir saniye şu an PC FreeDOS. Önce bir telefondan Zorin OS ISO'su yazıp PC'ye kurmam lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…