Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Çözüldü. Şu an Windows kuruluyor.
Çözüm adımları aşağıdaki gibi oldu:
1. WoeUSB kurulu sistem boot ettik: https://files.teteos.net/pilux/techolay-linux-to-win.iso
(Hatta talep olursa bu ISO dosyasını ileride geliştireceğim)
2. Bilgisayarda bulunan bir diske Windows ISO dosyasını indirdik.
3. WoeUSB ile kurduk.
Ayrıca not geçmeliyim ki arkadaş yardım isteme konusunda troll değil. Anladığım kadarıyla bilgisayara aşırı aşırı yabancı.
İyi forumlar.
Ayrıca yine söylüyorum, yaptığım test sonucunda:
Bilgisayarında ısınma sorunu yok ancak diskinde bad sector var. Mutlaka forumdakilere SATA SSD disk sor.
Ve ne olur ne olmaz istersen o Windows USB'yi bozma yedekte dursun.
Çözüm adımları aşağıdaki gibi oldu:
1. WoeUSB kurulu sistem boot ettik: https://files.teteos.net/pilux/techolay-linux-to-win.iso
(Hatta talep olursa bu ISO dosyasını ileride geliştireceğim)
2. Bilgisayarda bulunan bir diske Windows ISO dosyasını indirdik.
3. WoeUSB ile kurduk.
Ayrıca not geçmeliyim ki arkadaş yardım isteme konusunda troll değil. Anladığım kadarıyla bilgisayara aşırı aşırı yabancı.
İyi forumlar.
Ayrıca yine söylüyorum, yaptığım test sonucunda:
Bilgisayarında ısınma sorunu yok ancak diskinde bad sector var. Mutlaka forumdakilere SATA SSD disk sor.
Ve ne olur ne olmaz istersen o Windows USB'yi bozma yedekte dursun.
Rufus ile ISO yazmam gerekiyor ve laptop Linux olduğu için yapamıyorum. Laptop üzerinden sanal bir Windows vs. kurmak mümkün mü? Nasıl Rufus kurabilirim?
Açamazsın. Wine ile açsan bile USB'ler gözükmez. Ventoy kurabilirsiniz.
- Makaleler
- 14
Rufus maalesef Linux'de desteklenmemektedir. Wine ile de sürücüleri görmez. Ventoy kullanabilirsin. Eğer Linux dışındaki fiziksel diske kuracak isen Vmware Workstation ile bunu yapabilirsin.
Pabola
Uzman
Açamazsın. Wine ile açsan bile USB'ler gözükmez. Ventoy kurabilirsiniz.
Rufus maalesef Linux'de desteklenmemektedir. Wine ile de sürücüleri görmez. Ventoy kullanabilirsin. Eğer Linux dışındaki fiziksel diske kuracak isen VMware workstation ile bunu yapabilirsin.
Windows'a geçeceğim ve Rufus'a kurmam gerekiyor. Sanal makine işe yaramaz mı?
Windows'a geçeceğim ve Rufus'a kurmam gerekiyor. Sanal makine işe yaramaz mı?
İlla Rufus kurmanıza gerek yok. Ventoy işinizi görür. Sanal makine işinize yaramaz.
Ventoy
Ventoy is an open source tool to create bootable USB drive for ISO files. With ventoy, you don't need to format the disk again and again, you just need to copy the iso file to the USB drive and boot it.
- Makaleler
- 14
Rufus şartlandırması yapmayın kendinize. Ventoy kullanın. Son sürüm Ventoy'da Secure Boot sorunu var, Secure Boot'u geçici olarak kapatıp kurulumdan sonra geri açabilirsiniz.Windows'a geçeceğim ve Rufus'a kurmam gerekiyor. Sanal makine işe yaramaz mı?
Wine ile açamazsın, ben denemiştim USB'leri görmüyor. Yukarda dendi ama Ventoy'u deneyebilirsin, olmazsa sanal makineye Windows 10 kur öyle USB'yi kurulum diski yaparsın, bir keresinde yapmıştım, sanal makine olunca biraz ağır çalışıyor ama oluyor sonuçta.
Pabola
Uzman
İlla Rufus kurmanıza gerek yok. Ventoy işinizi görür. Sanal makine işinize yaramaz.
Ventoy
Ventoy is an open source tool to create bootable USB drive for ISO files. With ventoy, you don't need to format the disk again and again, you just need to copy the iso file to the USB drive and boot it.www.ventoy.net
Ventoy olmuyor. İki gündür Windows hata verdi geçemedim.
Olmuyor hocam.Rufus şartlandırması yapmayın kendinize. Ventoy kullanın. Son sürüm Ventoy'da Secure Boot sorunu var, Secure Boot'u geçici olarak kapatıp kurulumdan sonra geri açabilirsiniz.
Ventoy olmuyor. İki gündür Windows hata verdi geçemedim.
Ne tür bir hata veriyor?
- Makaleler
- 24
Dostum senin problemin Ventoy ve balena ile alakalı değil. Windows ile alakalı sorun. Diskini komut satırı ile biçimlendirmeyi denemelisin. Rufus ile yazdırsan bile muhtemelen aynı sonuca varacaksın.