Detaylar
Kim cevapladı?xalvorath 1
Yetkin
Belirgin bir sebebi yok, Windows baştan aşağı rezil bir işletim sistemi sadece zorunluluktan kullanıyor insanlar bu kadar.
Ethem Efe 51
Üstün
Yıllarca Windows kullanmış biri olarak birkaç haftadır Linux kullanıyorum. Kesinlikle Linux daha iyi; evet, bazı AC olan oyunlar oynanmıyor ancak bir problemini göremedim açıkçası.Herkes birinin diğerinden bariz bir şekilde üstün olduğu bir konu, özellik vb. yazsın.
Max Caulfield 51
Üstün
Kesinlikle Linux. Windows'un hataları bitmek bilmiyor maalesef. Windows 11 23H2'den beri Shell Experience Host (23H2) veya Windows Gezgini'nin (24H2/25H2) bir anda boşta sürekli %10 (23H2/24H2) veya %5 (25H2) CPU yemeye başlaması ve bu olduğunda dosyalarda gezinirken inanılmaz yavaşlaması sorununu 2.5 yıldır çözemediler. Windows'un font renderer'ı da berbat. Hem ClearType hem de DirectWrite, Balsamiq Sans fontunu berbat gösteriyor. Linux'ta kullanılan FreeType ise inanılmaz kaliteli gösteriyor, aynı fontun orijinali gibi.
Linux'un engin kişiselleştirme dünyasını, düşük kaynak tüketimini ve daha iyi disk performansını da unutmamak lazım. Ben artık Windows'u sadece 2 yazılım (Topaz Photo ve Topaz Video) için ayrı bir SSD'de tutuyorum. Onun dışında artık kullandığım ana işletim sistemi CachyOS KDE Plasma. Gayet de memnunum. Linux'ta çalışmayan online oyunları da oynamadığım için hiçbir sorun yaşamıyorum.
Linux'un engin kişiselleştirme dünyasını, düşük kaynak tüketimini ve daha iyi disk performansını da unutmamak lazım. Ben artık Windows'u sadece 2 yazılım (Topaz Photo ve Topaz Video) için ayrı bir SSD'de tutuyorum. Onun dışında artık kullandığım ana işletim sistemi CachyOS KDE Plasma. Gayet de memnunum. Linux'ta çalışmayan online oyunları da oynamadığım için hiçbir sorun yaşamıyorum.
macOS 
Windows oyun uyumlulugu ve genis yazilim destegi konusunda onde. Hangi oyunu veya programi indirirsen indir tik diye calisiyor. Linux ise kisisellestirme, sistem kaynaklarini somurmeme ve terminal kullaniminda Windows'u cok rahat tokatlar. Ben ikisi arasindan Linux'u cok daha basarili buluyorum, isletim sisteminin kontrolunun tamamen sende olmasi cok baska bir olay.
Windows oyun uyumlulugu ve genis yazilim destegi konusunda onde. Hangi oyunu veya programi indirirsen indir tik diye calisiyor. Linux ise kisisellestirme, sistem kaynaklarini somurmeme ve terminal kullaniminda Windows'u cok rahat tokatlar. Ben ikisi arasindan Linux'u cok daha basarili buluyorum, isletim sisteminin kontrolunun tamamen sende olmasi cok baska bir olay.
CRT_User 51
Üstün
Linux bana göre birçok açıdan daha iyi. 2D hızlandırma performansı, TSC timer kullanımı ve X11 üzerinde compositor'ü tamamen kapatabilme gibi avantajları var. Ayrıca antivirüs ihtiyacı, gereksiz arka plan servisleri bloat ve yoğun telemetri gibi yükler de bulunmuyor. İstediğiniz gibi özelleştirebiliyorsunuz. Ben XFCE kurup Windows 95 teması kullanıyorum, compositor'ü kapattığımda sistem inanılmaz derecede akıcı ve tepkisel çalışıyor.
Grafik mimarisi açısından da WDDM'ye kıyasla daha sade ve verimli olduğunu düşünüyorum. Buna rağmen şu an Windows kullanmamın temel sebebi NVIDIA RTX Video Super Resolution. Düşük kaliteli videoları gerçek zamanlı olarak başarılı bir şekilde yükseltip daha net hâle getirebiliyor. Ne yazık ki Linux tarafında destek bulunmuyor.
Grafik mimarisi açısından da WDDM'ye kıyasla daha sade ve verimli olduğunu düşünüyorum. Buna rağmen şu an Windows kullanmamın temel sebebi NVIDIA RTX Video Super Resolution. Düşük kaliteli videoları gerçek zamanlı olarak başarılı bir şekilde yükseltip daha net hâle getirebiliyor. Ne yazık ki Linux tarafında destek bulunmuyor.
yusufumm07 51
Üstün
Tak çalışıtır Bat dosyası ile sürücülüleri yyükleme rahatlığı olduğu için Windows kütüphane kurmak ordan uygulamaları çekmek çok uzun geliyor.
Hiç oyun oynamayanlar ve yazılımcılar için Linux.
Ethem Efe 51
Üstün
Linux'da oyun desteği gayet iyi; çoğu oyunda Windows'a kıyasla daha iyi çalışıyor hatta.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
Gigabyte B850M Force sistemde görüntü gelmeme ve kırmızı ışık sorunu
- derindevlethikmet
-
-
-
-
-
-