YASEDEM 50

Uzman
Makaleler
1
Yer
Tokyo
Merhaba, artık yetersiz geldiği için Linux bölümüne 50 GB eklemeye karar verdim. Şu an Windows bölümünde 250 GB alan var fakat Windows'ta bölüp GParted'la birleştirmeye çalıştığımda Windows bana 3,5 GB ayırabilirsin diyor. Bunu nasıl çözerim?

Merhaba, artık yetersiz geldiği için Linux bölümüne 50 GB eklemeye karar verdim. Şu an Windows bölümünde 250 GB alan var fakat Windows'ta bölüp GParted'la birleştirmeye çalıştığımda Windows bana 3,5 GB ayırabilirsin diyor. Bunu nasıl çözerim?

Hangi dağıtım bro?

Öncelike Windows, buyuk ihtimal disk uzerinde verileri daginik yazdigi icin disk bölümünüz üzerinde alan acamiyor.

Bunu aşmanin en basit ve etkili yolu sanal bellegi(pagefile) kisa sureligine tamamen kapatip tekrar alan ayirmayi denemek.

Ardindan GParted uzerinden tekrar deneme yapabilirsiniz.

Kubuntu da dağıtımın önemi var mı, Windows izin vermiyor.

Öncelike Windows, buyuk ihtimal disk uzerinde verileri daginik yazdigi icin disk bölümünüz üzerinde alan acamiyor.

Bunu aşmanin en basit ve etkili yolu sanal bellegi(pagefile) kisa sureligine tamamen kapatip tekrar alan ayirmayi denemek.

Ardindan GParted uzerinden tekrar deneme yapabilirsiniz.
Hocam pagefile ayarını kapattım fakat değişmedi. Hibernate ayarları da kapalı.

Hocam pagefile ayarını kapattım fakat değişmedi. Hibernate ayarları da kapalı.
Sistem geri yukleme noktası kapali midir veya birden fazla varsa gereksiz olanlari silebilirsiniz. Onun disinda hibernate kapali oldugunu belirtmissiniz.

Reboot atmayi denediniz mi?

Korumadan kastiniz eger sistem geri yukleme ise kapatip reboot atmayi deneyebilirsiniz.
1784233370374.webp

Hocam yükseldi ama hala az bana 50 GB lazım.