OneKnight
Uzman
Merhaba, öncelikle bilgisayar kullanmaya başladığımdan bu yana Windows 7, 8, 10, 11 ve ek olarak deneme için Linux Mint kullandım. Mint kullandığımda başlangıç olarak tavsiye edilmişti ama her şey için ek bir programa ihtiyaç duyduğu için Windows'a geri dönmüştüm. Asıl Linux kullanmak isteyişimdeki sebep, MacOS'un arayüzüne çok fazla özeniyor oluşum ve kullandığım cihazı da ona benzer bir şekilde özelleştirmek istemem. Bir diğer sebep ise Windows'un özelleştirme konusunda çok fazla bir seçenek sunmaması.
Laptopumda aktif olarak kullandığım oyun ve programlar ise şu şekilde;
SPSS, Adobe Premiere Pro, Adobe Photoshop, Steam, Sharpkeys, Word ve Excel gibi programları kullanıyorum.
Oyun olarak ise Dead by Daylight, Elden Ring, Counter-Strike 2, Dark Souls 3 ve Baldur's Gate 3 oynamaktayım.
Aklıma takılan sorular ise şu şekilde;
1- Yukarıda bahsi geçen yazıya uygun hangi dağıtımları kullanmalıyım?
2- Driver kurulumlarında veya güncellemelerde çok fazla uğraşacak mıyım ve performansları Windows'a nazaran nasıl olur?
3- Windows'tan Linux'a geçtiğimde oyunlarda ve programlarda sorun yaşar mıyım yaşarsam ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim?
4- Linux'a geçmek benim gibi bir kullanıcı için hata mı?
Şimdiden vereceğiniz yanıtlar için teşekkür ederim.
Laptopumda aktif olarak kullandığım oyun ve programlar ise şu şekilde;
SPSS, Adobe Premiere Pro, Adobe Photoshop, Steam, Sharpkeys, Word ve Excel gibi programları kullanıyorum.
Oyun olarak ise Dead by Daylight, Elden Ring, Counter-Strike 2, Dark Souls 3 ve Baldur's Gate 3 oynamaktayım.
Aklıma takılan sorular ise şu şekilde;
1- Yukarıda bahsi geçen yazıya uygun hangi dağıtımları kullanmalıyım?
2- Driver kurulumlarında veya güncellemelerde çok fazla uğraşacak mıyım ve performansları Windows'a nazaran nasıl olur?
3- Windows'tan Linux'a geçtiğimde oyunlarda ve programlarda sorun yaşar mıyım yaşarsam ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim?
4- Linux'a geçmek benim gibi bir kullanıcı için hata mı?
Şimdiden vereceğiniz yanıtlar için teşekkür ederim.