Linux'a geçilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Antibiyotik
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 914
  • Etiketler Etiketler
    linux
Mint kadar kullanması rahat bir dağıtım yok. O yüzden yeni geçenlere ilk önerimiz o. Ayrıca sonuçta GTK tabanlı bir dağıtım, GNOME'da yapabileceğiniz çoğu özelleştirmeyi aynen Mint'te de yapabilirsiniz. Cinnamon bence de arayüz konusunda iyi değil ama kötü de değil. Hele Windows'tan geçen birisi için KDE veya GNOME'dan sadeliği sebebiyle daha iyi bir seçim. Ayrıca Mint'in neresi yavaş ve hantal tam olarak? En az 10 yıllık 4GB Ramli dizüstümde bile animasyonlar açık bir şekilde gayet akıcı çalışıyor.

Gnome 48 süper bence.

Lütfen, Fedora Workstation ve CachyOS KDE sürümlerini kullan. Beni anlicaksın.

Hayır anlamıyorum, seninle aynı kullanıcı deneyimini yaşamadığımız için diğer linux türevleri hakkında bilgisiz mi oluyoruz?

Ayrica ram kullanımının dağıtımdan çok DE ile alakası var ekstardan yüklü gelen uygulamaları ve servisleri saymazsak.

Neden RAM kullanımı olarak düşünüyorsun? Hantallık dediğim Fedora ve CachyOS'e oranla yavaş olması. Ayrıca farkındaysan LMDE ile LM sürümleri arasında bile bu fark var. Tabii Windows'a kıyasla daha hızlı fakat diğer dağıtımlara göre yavaş kalıyor. Bu durum tabii Ubuntu ile alakalı muhtemelen. Liqu Kernel'i kurduğunuz zaman az çok geçiyor. Masaüstü optimizasyonu olan bir kerneldir.

Gnome 48 süper bence.
Bencede süper, zaten bende GNOME kullanıyorum hocam. Ama ben yeni geçen birisi için karmaşık olabileceğini düşünüyorum. Yani en azından Cinnamon yeni geçen birisi için daha iyidir.
Hocam yeni geçen birisi için söylüyorum bunları, Cachy ve Fedora güzel dağıtımlar olabilir ama LM çok daha kullanıcı dostu. Yüklü gelen uygulamalar ve Ubuntu tabanlı olması bile iyi bir seçim yapıyor yeni geçen birisi için.

Bencede süper, zaten bende GNOME kullanıyorum hocam. Ama ben yeni geçen birisi için karmaşık olabileceğini düşünüyorum. Yani en azından Cinnamon yeni geçen birisi için daha iyidir.
Açıkçası Gnome aşırı ama aşırı basit bir işletim sistemi. Bence hiç karmaşık bir yanı, yeni kullanıcılar için. Zaten telefon gibi.

En az 10 yıllık 4GB Ramli dizüstümde bile animasyonlar açık bir şekilde gayet akıcı çalışıyor.
Hocam bende Lenovo 81VU var, ona kurduğum takdirde Arch tabanlı birçok dağıtımın yanında aşırı hantal kalıyor. Tamam kullanıcı dostu olabilir, ancak KDE Plasma kullanan basitleştirilmiş, kullanıcı dostu bir dağıtımın da anlaşılabilir olduğunu düşünüyorum ben. Sadece püf noktalarını kavramak gerekiyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…