Linux'a geçilmeli mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Batuşş
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 498

Batuşş

Uzman
Yer
Linus Torvalds'ın Evi
Arkadaşlar Linux'a geçmeli miyim sizce? Temalar falan çok güzel gözüküyor. CS2 ve Minecraft oynuyorum tek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar Linux'a geçmeli miyim sizce? Temalar falan çok güzel gözüküyor. CS2 ve Minecraft oynuyorum tek.
Bana kalırsa çok gereksiz Windows'ta telemetrileri vs. kapat, aynı Linux. Gereksiz maceraya girmeye gerek yok. Ek olarak WindHawk adlı program ile Windows'unuzu özelleştirebilirsiniz.

Geçilir. Fazlaca özelleştirilebilir sınırı yok. Yalnız KDE masaüstü ortamını kullan ilk başta. Windows'tan geçtiğin için daha rahat olur.

Bana kalırsa çok gereksiz Windows'ta telemetrileri vs. kapat, aynı Linux. Gereksiz maceraya girmeye gerek yok. Ek olarak WindHawk adlı program ile Windows'unuzu özelleştirebilirsiniz.
Daha Microsoft Microslop kelimesini yasaklatmakla uğraşıyor. Hyprland ile hazır dotfiles bile kullanabilirken Windows'ta 3rd party programlar mı kursun özelleştirme yaparken? Ayrıca Windows'ta debloat yaparken çok dikkatli olmalısınız çünkü Microsoft Edge WebView2 Runtime ve Edge Runtime silerseniz WhatsApp Desktop gibi birçok WebView2 isteyen uygulama çalışmayacak, hata fırlatacaktır.

Kısaca evet.

Stabil olsun kafam rahat olsun: Debian GNU/Linux.

Yarı rolling release istersen: Fedora Linux.

Stabillik umrumda değil kendim boza boza öğreneyim: Arch Linux.

Arkadaş 2 oyun oynuyor birisini direkt oynayamayacak. Neye göre tavsiye ediliyor hiç anlamıyorum. Linux CS:GO destekliyormuş, argüman çöp. Tema vb. için Linux'a geçilmesinin manasını bence yok. Anca paneli aç kapa yaparak TikTok çekip paylaşırsınız.

Windows sıfırdan kurup debloat yapmak Windows'u gayet rahatlatıyor. bireysel kullanıcı olarak Linux'a geçilecekse 2 sebep olabilir birisi fakirlik ikincisi ideolojik sebep. Eğer maksimum 8 GB RAM'li artık ölmüş eski bir laptop kullanıyorsanız hayata döndürmek için geçebilirsiniz ya da milyar dolarlık firmaların datalarınızı işlemesini istemiyorsanız, underdog olan Linux ekosistemini desteklemek istiyorsanız geçilir.

Ben iş bilgisayarımda Linux şahsi bilgisayarımda Windows kullanıyorum durum bence yukarıda özetlediğim gibi.

Son düzenleme:

Eğer biri dediğiniz CS 2 ise Linux zaten native olarak destekliyor. O dediğiniz durum FACEIT ve Valorant için geçerli.

Haklısınız. Linux ekosistemi hâlâ Windows'un gerisindedir. Ama kullanıcı Linux deneyimlemek istiyorsa evet derim çünkü @erdym'in de dediği gibi Valve kullanıcı dostudur. Windows'un güncellemeleri konusunda birçok kişi de eleştirir. Daha geçen günlerde Microsoft yöneticisi Pavan Davuluri açıklamalar yaptı. Bakalım göreceğiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…