Öncelikle herkese merhaba. Yıllarca Windows kullandım ve halen kullanıyorum ama Linux beni hafiften meraklandırmaya başladı. Dual boot yapıp kuracağım ama hiçbir şekilde nasıl kullanıldığını ve ne yapacağımı bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Birisi bu konu da bana yardımcı olursa memnuniyet duyarım.
Detaylar
Kim cevapladı?Dual boot yapacaksin zaten, buyuk bir kayip yasamazsin, sadece diskleri bolumlendirmeyi dikkatli yapman lazim. Eger bilmiyorsan, bunu hazir yapan dagitimlar var. Linux Mint, Ubuntu, PopOS gibi. Linux Mint oneririm.
Bakacağım hocam hepsine.Dual boot yapmadan once VirtualBox ya da Vmware icinden sanal makine olarak kullan. Ogrenmek icin cok daha kolay olur.
Şu an Yusuf İpeğin videolarına bakıyorum hocam ona göre halledeceğim. Peki siz hangisini önerirsiniz başlangıç için?Dual boot yapacaksin zaten, buyuk bir kayip yasamazsin, sadece diskleri bolumlendirmeyi dikkatli yapman lazim. Eger bilmiyorsan, bunu hazir yapan dagitimlar var. Linux Mint, Ubuntu, PopOS gibi. Linux Mint oneririm.
@Kaays Yusuf İpek yeni gelenler Zorin OS kurulmasını öneriyor. Onu kuruyorum şimdi.
Son düzenleme:
Gelelim 'skill issue' demeye... O zaman araştıracaksın, dostum!
Linux nedir?
Linux dağıtımları nelerdir?
Paket yöneticisi nedir?
Masaüstü ortamı nedir?
Linux komutları nedir?
Linux'un dosya sistemi nasıldır?
Bunları ve başka şeyleri araştıracaksın.
Linux nedir?
Paket yöneticisi nedir?
Masaüstü ortamı nedir?
Linux komutları nedir?
Araştıracağım.Gelelim 'skill issue' demeye... O zaman araştıracaksın, dostum!
Linux nedir?
Paket yöneticisi nedir?
Masaüstü ortamı nedir?
Linux komutları nedir?
Kur gec direkt. Konfor alanin olan Windows'tan cikmak lazim ki daha mukemmeli, UNIX'i kesfet.
Linux Mint mi kurmak daha iyi yoksa Zorin OS mu?Kur gec direkt. Konfor alanin olan Windows'tan cikmak lazim ki daha mukemmeli, UNIX'i kesfet.
Çoğu Linux setup seçeneğinde Windows'un yanına kur seçeneği var zaten. Onu seçip kurunca tek yapman gereken şey bilgisayar açılırken boot menü tuşun neyse ona basıp işletim sistemini seçmek.
Linux Mint daha güzel bence.
Teşekkür ederim hocam bilgi için.Çoğu Linux setup seçeneğinde Windows'un yanına kur seçeneği var zaten. Onu seçip kurunca tek yapman gereken şey bilgisayar açılırken boot menü tuşun neyse ona basıp işletim sistemini seçmek.
Linux Mint daha güzel bence.