Telemetri kapatmanın işletim sisteminin çekirdek yapısını, paket yönetimini veya özgür yazılım felsefesini değiştirdiğini sanman biraz... iyimser bir yaklaşım.

Telemetri kapatıp WindHawk kurunca Windows Linux oluyorsa; ben de bisiklete egzoz takınca Ducati kullanmış oluyorum herhalde. Aradaki kernel farkını, dosya sistemini ve özelleştirme derinliğini WindHawk ile çözebileceğini sanman tatlıymış.

Gereksiz macera dediğin şey, kullandığın sistemin sahibi olabilmek. Sen Microsoft ne verirse onu 'kapatmaya' çalışırken, biz ne istiyorsak onu inşa ediyoruz. Aradaki fark vizyon farkı, program farkı değil. İyi forumlar.
Lafın gelişi telemetri kapat, aynı Linux dedim. Hem Windows'un Linux olmasına ihtiyacı yok. Linux'un kullanım kolaylığı olarak gelişse yeterli ve desteklediği içerik sayısı. Şahsen birçok oyun oynuyorum ve bazıları Linux desteklemiyor; çok oyun oynayan biri ne yapacak, sürekli Linux'tan Windows'a mı geçecek? Her şeyin tam uyumlu çalışması için birkaç sene daha gerekli, herkese önerebilmek açısından şimdilik Linux gereksiz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendimizi tanrı gördüğümüzden değil, senin kendi bilgisayarında misafir olarak takılmana acıdığımızdan öyle geliyordur. Kendi malının kontrolü elinde olmayınca, kontrolü elinde olanı ilah sanman normal. Mesele kendini dev aynasında görmek değil; bir işletim sisteminin bizi kısıtlamasına izin vermeyecek kadar bilgisayar bilincine sahip olmak. Bu ego değil, özgürlük. 🙂

Lafın gelişi telemetri kapat, aynı Linux dedim. Hem Windows'un Linux olmasına ihtiyacı yok. Linux'un kullanım kolaylığı olarak gelişse yeterli ve desteklediği içerik sayısı. Şahsen birçok oyun oynuyorum ve bazıları Linux desteklemiyor; çok oyun oynayan biri ne yapacak, sürekli Linux'tan Windows'a mı geçecek? Her şeyin tam uyumlu çalışması için birkaç sene daha gerekli, herkese önerebilmek açısından şimdilik Linux gereksiz.
Oyun meselesinde 2015'te takılı kalmışsın galiba. Steam Deck diye bir gerçek var, Proton sayesinde kütüphanedeki oyunların %90'ı tıkır tıkır çalışıyor. Senin uyumlu değil dediğin tek şey, bilgisayarına kernel seviyesinde erişip seni gözetleyen Anti-Cheat yazılımları. Oyun oynamak için işletim sisteminin seni fişlemesine razıysan, o senin oyuncu tercihin, sistemin yetersizliği değil.

Linux zaten kolay, sen sadece Windows'un hantallığına alışmışsın. Windows'ta bir program kurmak için web sitesine git, exe indir, 'ileri ileri' de, reklamları ayıkla... Linux'ta tek komutla veya mağazadan her şeyi hallediyoruz. Senin zor dediğin şey, aslında özgürlüğün getirdiği sorumluluk.

Her sene aynı şeyi söylüyorsunuz: 'Birkaç seneye gelişir'. Linux yerinde saymıyor, senin Windows her güncellemede daha fazla reklam ve telemetri eklerken Linux her gün daha fazla donanımı ve oyunu kapsıyor. Sen o birkaç seneyi beklerken biz çoktan gelecekte yaşıyoruz. Windows'un Linux olmasına ihtiyacı yok diyorsun ama Microsoft bile içine WSL koyarak Linux'a ne kadar muhtaç olduğunu kanıtladı.

Eger kisisel verilerinin Mossad'a transit gonderilmesini istemiyorsan veya Epstein mensubu sapik bir microsoft calisaninin sen bilgisayarinin basinda degilken evinde ne olup bittigini kamerandan mikrofonundan dinlemesini istemiyorsan gayet gecilebilir bence.