Lafın gelişi telemetri kapat, aynı Linux dedim. Hem Windows'un Linux olmasına ihtiyacı yok. Linux'un kullanım kolaylığı olarak gelişse yeterli ve desteklediği içerik sayısı. Şahsen birçok oyun oynuyorum ve bazıları Linux desteklemiyor; çok oyun oynayan biri ne yapacak, sürekli Linux'tan Windows'a mı geçecek? Her şeyin tam uyumlu çalışması için birkaç sene daha gerekli, herkese önerebilmek açısından şimdilik Linux gereksiz.Telemetri kapatmanın işletim sisteminin çekirdek yapısını, paket yönetimini veya özgür yazılım felsefesini değiştirdiğini sanman biraz... iyimser bir yaklaşım.
Telemetri kapatıp WindHawk kurunca Windows Linux oluyorsa; ben de bisiklete egzoz takınca Ducati kullanmış oluyorum herhalde. Aradaki kernel farkını, dosya sistemini ve özelleştirme derinliğini WindHawk ile çözebileceğini sanman tatlıymış.
Gereksiz macera dediğin şey, kullandığın sistemin sahibi olabilmek. Sen Microsoft ne verirse onu 'kapatmaya' çalışırken, biz ne istiyorsak onu inşa ediyoruz. Aradaki fark vizyon farkı, program farkı değil. İyi forumlar.
Son düzenleyen: Moderatör: