Detaylar
Kim cevapladı?kompetankedi 82
Üstün
Hocam elimde boş SATA SSD vardı takıp CachyOS kurdum 2 ay oldu olmadı Windows'a geçmiyorum kullanın zamanla alışacaksınız yaşadığınız sorunlar için en iyi dostunuz Gemini ya da ChatGPT gibi yapay zekalar.
Son düzenleyen: Moderatör:
Because The Internet 29
Çalışkan
Bariz bir cevap olacak ama kullanarak dostum yani. Terminal kodlarını öğrendikçe, uygulamalar kurup işletim sisteminde zaman geçirdikçe alışacaksın. Linux çok yol aldı eski zamanlara göre. Şu zamanlarda terminal kodları kullanmana çok gerek kalmıyor ama yardıma ihtiyacın olursa chatgpt ile konuşmanı tavsiye ederim. Sana kod kod söyler.
Driver problemleri de var bir de. O konuya bir göz atın. Laptop eskiyse ya da daha farklı driver modelleri varsa Linux sorun çıkarabiliyor.
Driver problemleri de var bir de. O konuya bir göz atın. Laptop eskiyse ya da daha farklı driver modelleri varsa Linux sorun çıkarabiliyor.
megatronn 12
Üstün
Laptopa Linux kuracağım ama nasıl alışacağımı bilmiyorum. Nasıl alışabilirim?
Eğer kolay bir dağıtımdan başlarsanız çok rahat alışıyorsunuz. Ben Mint ile başlamıştım, genel olarak memnundum; sonrasında CachyOS'a geçmiştim.
Wartz 20
Üstün
- Makaleler
- 5
CachyOS daha mı zor? Mint ile başlayacağım ona göre.Eğer kolay bir dağıtımdan başlarsanız çok rahat alışıyorsunuz. Ben Mint ile başlamıştım, genel olarak memnundum; sonrasında CachyOS'a geçmiştim.
kompetankedi 82
Üstün
CachyOS daha mı zor? Mint ile başlayacağım ona göre.
Kesinlikle CachyOS ile başla. Kuracağın laptopun marka modelini yazar mısın?
Geraltın kılıcı 68
Üstün
Laptopa Linux kuracağım ama nasıl alışacağımı bilmiyorum. Nasıl alışabilirim?
Fedora kurun geçin. İçinde zaten yeni kullanıcı için gereken her şey bulunduğu için sorun yaşayacağınızı sanmam.
Wartz 20
Üstün
- Makaleler
- 5
Kesinlikle CachyOS ile başla. Kuracağın laptopun marka modelini yazar mısın?
Acer Aspire V Nitro VN7 791. 16 GB DDR3 RAM. 250 GB SSD GTX 860M.
Son düzenleyen: Moderatör:
Syntax 82
Üstün
CachyOS daha mı zor? Mint ile başlayacağım ona göre.
Gentoo kurmadığın sürece hepsi aynı bana kalırsa. Kaldı ki onu kurması da zahmetli. Dağıtımlar ise tercih meselesidir. Mesela ben en çok Arch Linux'ta rahat ettim onunla devam ettim.
Yeni konular
-
-
-
TCL 25G64 monitörde 10 bit renk açılmıyor
- Ispanak Namık
-
-
-
-