dandadan

Uzman
Yer
Antalya
Windows'ta stuttering yaşıyorum ve forumda gördüğüm kadarıyla Linux'tan hız sabitleyebiliyoruz. Bunu nasıl yapacağım? Hangi Linux dağıtımını kurmam uygun olur?

Hala bunlarla mi ugrasiyor insanlar ya? Cok ilginc gercekten.
Windows'da sorun bundan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama Linux'da frekans ile ilgili bir sorun varsa güç profilleri veya manuel sabitleme sorunu çözebiliyor. 3D_FULL_SCREEN haricindeki güç profilleri o kadar hızlı VRAM hızı ayarlaması yapmıyor. Bu sorunla karşılaşmıştım ama güncellemeler sonrasında hiç bu duruma mağruz kalmadım.

Windows'da sorun bundan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama Linux'da frekans ile ilgili bir sorun varsa güç profilleri veya manuel sabitleme sorunu çözebiliyor. 3D_FULL_SCREEN haricindeki güç profilleri o kadar hızlı VRAM hızı ayarlaması yapmıyor. Bu sorunla karşılaşmıştım ama güncellemeler sonrasında hiç bu duruma mağruz kalmadım.
Ya cok eski problemler bunlar simdiye coktan daha agresif scheduler veya freq driver ile cozulmus olmasi lazimdi bunlarin. Eskiden butun markalarla yasanirdi boyle seyler, astigimizi dusunuyordum ben de.

Ya cok eski problemler bunlar simdiye coktan daha agresif scheduler veya freq driver ile cozulmus olmasi lazimdi bunlarin. Eskiden butun markalarla yasanirdi boyle seyler, astigimizi dusunuyordum ben de.
Şu anki kullandığım AMD GPU ile bir kere yaşadığım sıkıntıydı. Daha sonrasında hiç öyle bir durumla karşılaşmadım. AMD biraz toparlıyor gibi ama tam da değil gibi. ROCm biraz kullanılmaya başlandı, Windows'a da açtılar. AMF'yi daha yeni RADV ile çalışacak şekilde düzenlediller. Ama bir eksik var işte.