Detaylar
Kim cevapladı?Black Plague
Uzman
EndeavourOS ve Nobara Linux öneririm. İstersen Linux Mint ve Ubuntu'da kullanabilirsin.Windows'ta stuttering yaşıyorum ve forumda gördüğüm kadarıyla Linux'tan hız sabitleyebiliyoruz. Bunu nasıl yapacağım? Hangi Linux dağıtımını kurmam uygun olur?
GitHub - ilya-zlobintsev/LACT: Linux GPU Configuration Tool
Linux GPU Configuration Tool. Contribute to ilya-zlobintsev/LACT development by creating an account on GitHub.
Bu programla kolayca yapabilirsin.
- Makaleler
- 1
Hiz sabitleyerek sorununu cozebilecegini sanmiyorum.
- Makaleler
- 4
Bellek frekansı en yükseğe sabitlenirse çözülüyor. Güç profili olarak 3D_FULL_SCREEN kullanmak aynı etkiyi yapıyor. Windows'ta da keşke böyle bir seçenek sunulsa.Hiz sabitleyerek sorununu cozebilecegini sanmiyorum.
- Makaleler
- 1
Bellek frekansı en yükseğe sabitlenirse çözülüyor. Güç profili olarak 3D_FULL_SCREEN kullanmak aynı etkiyi yapıyor. Windows'ta da keşke böyle bir seçenek sunulsa.
Hala bunlarla mi ugrasiyor insanlar ya? Cok ilginc gercekten.
- Makaleler
- 4
Windows'da sorun bundan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama Linux'da frekans ile ilgili bir sorun varsa güç profilleri veya manuel sabitleme sorunu çözebiliyor. 3D_FULL_SCREEN haricindeki güç profilleri o kadar hızlı VRAM hızı ayarlaması yapmıyor. Bu sorunla karşılaşmıştım ama güncellemeler sonrasında hiç bu duruma mağruz kalmadım.Hala bunlarla mi ugrasiyor insanlar ya? Cok ilginc gercekten.
- Makaleler
- 1
Ya cok eski problemler bunlar simdiye coktan daha agresif scheduler veya freq driver ile cozulmus olmasi lazimdi bunlarin. Eskiden butun markalarla yasanirdi boyle seyler, astigimizi dusunuyordum ben de.Windows'da sorun bundan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama Linux'da frekans ile ilgili bir sorun varsa güç profilleri veya manuel sabitleme sorunu çözebiliyor. 3D_FULL_SCREEN haricindeki güç profilleri o kadar hızlı VRAM hızı ayarlaması yapmıyor. Bu sorunla karşılaşmıştım ama güncellemeler sonrasında hiç bu duruma mağruz kalmadım.
- Makaleler
- 4
Şu anki kullandığım AMD GPU ile bir kere yaşadığım sıkıntıydı. Daha sonrasında hiç öyle bir durumla karşılaşmadım. AMD biraz toparlıyor gibi ama tam da değil gibi. ROCm biraz kullanılmaya başlandı, Windows'a da açtılar. AMF'yi daha yeni RADV ile çalışacak şekilde düzenlediller. Ama bir eksik var işte.Ya cok eski problemler bunlar simdiye coktan daha agresif scheduler veya freq driver ile cozulmus olmasi lazimdi bunlarin. Eskiden butun markalarla yasanirdi boyle seyler, astigimizi dusunuyordum ben de.
Yeni konular
-
İzale-i şuyu davası ne kadar sürer ve aşamaları nedir?
- dvsvroowvwc18347
-
-
-
-
-
Schengen vizesinin 2030'a doğru dijitalleşmesi planlanıyor!
- Rubiks Cube
-
RTX 3060 sistemde CoD Warzone'da görüntünün çamur gibi olması sorunu
- Daryl Dixon
-
-